αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜε στιλ (περίπου) Airbnb: Η Google κάνει μπάσιμο στην ενοικίαση σπιτιών

Με στιλ (περίπου) Airbnb: Η Google κάνει μπάσιμο στην ενοικίαση σπιτιών

Την επιλογή ενοικίασης εναλλακτικών καταλυμάτων και σπιτιών πέρα από τα ξενοδοχεία προσέθεσε η Google στις λειτουργίες του Google Hotels, με στόχο να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες κρατήσεων που θα καλύπτουν το σύνολο ενός ταξιδιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από την αναζήτηση πτήσεων και δυνατότητα αγοράς αεροπορικών ναύλων, η Google είχε προσθέσει ήδη από το 2017 την δυνατότητα ενοικίασης ξενοδοχειακού καταλύματος, με περιορισμένο αριθμό εγγραφών και για συγκεκριμένες αγορές. To 2018 η εταιρεία επανασχεδίασε την εφαρμογή για να βοηθά τους επισκέπτες να βρίσκουν ξενοδοχείο ανάλογα με την τιμή, την τοποθεσία την βαθμολογία των καταλυμάτων.

Πλέον όμως ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης φαίνεται πως αποφάσισε να προωθήσει έναν μεγάλο αριθμό ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και κατοικιών ανά τον κόσμο για να εξυπηρετήσει και τους εναλλακτικούς επισκέπτες. Οι χρήστες θα έχουν πια την δυνατότητα να κάνουν κράτηση ολόκληρων καταλυμάτων – όπως διαμερίσματα ή βίλες – αντί μεμονωμένων δωματίων, ανέφερε ο Skift. Η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη παγκοσμίως για χρήστες κινητών και θα επεκταθεί και στην web εφαρμογή τον επόμενο μήνα. Η πλατφόρμα αναζήτησης εξακολουθεί να έχει τα ίδια φίλτρα με παλαιότερα δηλαδή οι χρήστες μπορούν να ορίσουν εύρος τιμής, παροχές και τοποθεσία ενώ πριν επιλέξουν μπορούν να δουν κριτικές, βαθμολογίες και διαθεσιμότητα, οπως εξηγεί σε blogpost της η Google.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναζήτησης σε χρήστες που ψάχνουν έναν τόπο διαμονής», δήλωσε η Jennifer Rodstrom, εκπρόσωπος της Google. «Όλο και περισσότερο παρατηρούμε ότι οι χρήστες ενδιαφέρονται για εναλλακτικά καταλύματα όταν ταξιδεύουν».

Να διευκρινίσουμε οτι η εταιρεία δεν διαθέτει δική της μηχανή κρατήσεων, αλλά συνεργάζεται με διάφορες τέτοιου τύπου πλατφόρμες για να ενσωματώσει και τα διαμερίσματα στην αναζήτησή της και να δώσει την δυνατότητα στον επισκέπτη να προχωρήσε σε κράτηση, κάτι αντίστοιχο δήλαδή με το Google Flight. Μερικοί από τους συνεργάτες της είναι οι Hotel Search, Expedia, HomeAmay, Hotels.com, RedAwning, TripAdvisor, VRBO.

Nα σημειωθεί ότι η Airbnb δεν αποτελεί συνεργάτης της πλατφόρμας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Η υπηρεσία της Google άλλωστε διαφοροποιείται ως προς της Airbnb στο ότι η τελευταία δίνει δυνατότητα ενοικίασης και μεμονωμένων δωματίων σε αντίθεση με την Google όπου βρίσκει κανείς μόνο ολόκληρα διαμερίσματα ή βίλες.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 14 =