αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜε πόσα χρήματα θα έδινες τα προσωπικά δεδομένα σου στο Facebook; Μια έρευνα δίνει τις απαντήσεις

Με πόσα χρήματα θα έδινες τα προσωπικά δεδομένα σου στο Facebook; Μια έρευνα δίνει τις απαντήσεις

Μία έρευνα από ένα ινστιτούτο των ΗΠΑ, το Technology Policy Institute, επιχείρησε να ποσοτικοποιήσει την αξία του ιδιωτικού απορρήτου και των δεδομένων. Με λίγα λόγια βρήκε πόσα χρήματα θέλουν οι χρήστες του Facebook για να πουλήσουν τα δεδομένα τους.

Πόσο πουλάνε την ιδιωτική τους ζωή;

Το ινστιτούτο αξιολόγησε την αξία της ιδιωτικής ζωής σε έξι χώρες εξετάζοντας τις συνήθειες των ανθρώπων. Συγκεκριμένα στην έρευνα συμπεριέλαβε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Κολομβία και την Αργεντινή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Γερμανοί ζητούν το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για να επιτρέψουν στο Facebook και άλλες εταιρείες να μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα με τρίτους. Δεύτεροι έρχονται οι Αμερικανοί καταναλωτές και στο τέλος βρίσκουμε τους χρήστες από τις Λατινοαμερικάνικες χώρες.

Το Technology Policy Institute εξέτασε επίσης την αξία που θέτουν οι άνθρωποι στα διαφορετικά είδη προσωπικών δεδομένων. Συγκεκριμένα, η έρευνα βρήκε ότι οι άνθρωποι και στις έξι χώρες θεωρούν ότι οι τραπεζικές τους πληροφορίες, όπως το χρηματικό τους υπόλοιπο, έχουν τη μεγαλύτερη αξία. Κατά μέσο όρο, θα ήθελαν οι εταιρείες να τους πληρώνουν $8,44 το μήνα ώστε να μοιραστούν μαζί τους οικονομικά δεδομένα.

Σε δεύτερη μοίρα έρχονται οι βιομετρικές πληροφορίες όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, με μέση αξία τα $7,56. Ακολουθεί η ανάγνωση των προσωπικών μηνυμάτων με πληρωμή $6,05 το μήνα, και για $5,80 το μήνα οι χρήστες θα πουλούσαν πληροφορίες αναλήψεων.

Από την άλλη, οι άνθρωποι ήθελαν να πληρώνονται μόνο $1,82 το μήνα για να μοιράζονται τα δεδομένα τοποθεσίας τους με το Facebook και άλλες εταιρείες, ενώ αφιλοκερδώς θα λάμβαναν διαφημιστικά μηνύματα στο κινητό.

Το πλήρες κείμενο της έρευνας θα το βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο, και τα όσα αποκαλύπτει παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + eleven =