αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε δύο δωρεάν self τεστ στις γιορτές

Με δύο δωρεάν self τεστ στις γιορτές

Τη δωρεάν διανομή δύο self test σε όλο τον πληθυσμό για τις γιορτές ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Έτσι ανατράπηκε το σενάριο για rapid test στους εμβολιασμένους προκειμένου να εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε σχέδιο δύο φάσεων και σημείωσε ότι «η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =