αρχικηVIRALΜε δικό σου ποτήρι θα πρέπει να παίρνεις καφέ, αλλιώς θα πληρώνεις επιπλέον

Με δικό σου ποτήρι θα πρέπει να παίρνεις καφέ, αλλιώς θα πληρώνεις επιπλέον

Αλλαγές στον τρόπο που παίρνουμε καφέ από έξω, φέρνει νέο νομοσχέδιο το οποίο βάζει «μπλόκο» στα πλαστικά μίας χρήσης από τα καταστήματα και τις καφετέριες με σκοπό τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Έτσι, οι Έλληνες θα πηγαίνουν με δικό τους ποτήρι να αγοράσουν καφέ, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν φόρο γι’ αυτόν, όπως ακριβώς συνέβη και με τις πλαστικές σακούλες πριν από λίγα χρόνια.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2022, ο πελάτης που δεν θα επιθυμεί να πληρώσει το περιβαλλοντικό τέλος, ύψους 10 λεπτών, που θα επιβληθεί στο πλαστικό ποτήρι και το καπάκι, θα μπορεί να πηγαίνει με το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο σκεύος για να αγοράσει καφέ. Και με βάση τον νέο νόμο, το κατάστημα θα είναι υποχρεωμένο να τον εξυπηρετήσει.

Μένει βέβαια να διευκρινιστεί, τι θα ισχύει π.χ. στην περίπτωση που ο καφές πηγαίνει με delivery στον πελάτη.

Στο ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μίας χρήσης από τα καταστήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα ( 3 Ιουλίου του 2021). Ανάμεσα στα προϊόντα που καταργούνται είναι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης, τα πιάτα, τα καλαμάκια, τα τάπερ μίας χρήσης, το πλαστικό στις μπατονέτες, ακόμη και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 12 =