αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε αυτές τις τρεις κινήσεις θα βάλεις στην άκρη 900 ευρώ σε έναν χρόνο, χωρίς να το καταλάβεις

Με αυτές τις τρεις κινήσεις θα βάλεις στην άκρη 900 ευρώ σε έναν χρόνο, χωρίς να το καταλάβεις

Εντάξει, όλοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Ειδικά μέσα στο απρόβλεπτο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία περίπου 2 χρόνια. Από που μπορείς να ξεκινήσεις;

Προκειμένου να μειώσετε επιτυχώς τις δαπάνες, ξεκινήστε από τα μικρότερα, λέει ο Kevin Mahoney, ιδρυτής της αμερικανικής Illumint.

«Μπορείτε πιθανώς να προσδιορίσετε ένα ή περισσότερα πράγματα για τα οποία ξοδεύετε χρήματα με κάποια συνέπεια και δεν σας φέρνουν μεγάλη αξία», λέει στο Grow. Αν το καταφέρεις αυτό, τότε θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις μερικά χρήματα που πηγαίναν σε συγκεκριμένες μεριές.

Και δεν χρειάζεται να τα κόψεις όλα. Μπορείς να κάνεις κάποιες… τροποποιήσεις. Για παράδειγμα, αντί να λέτε ότι δεν πρόκειται να πάτε σινεμά, πείτε στον εαυτό σας ότι δεν πρόκειται να πάρετε ποπ- κορν ή αναψυκτικά όσο είστε εκεί. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εφικτός τρόπος για να μειώσετε τον λογαριασμό σας.

«Όταν προσπαθείς να πετύχεις έναν οικονομικό στόχο, δεν πρέπει να το νιώθεις σαν τιμωρία», λέει ο Kevin.

Εδώ είναι τρεις τρόποι για να κάνετε μικρές περικοπές που μπορούν να σας εξοικονομήσουν 1.000 $ το χρόνο (περίπου 900 ευρώ). Μήπως να ξεκινήσεις;

Όταν τρώτε έξω, εστιάστε στο φαγητό

Αντί να ορκιστείτε ότι δεν θα βγείτε ποτέ έξω για φαγητό, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον λογαριασμό σας για το δείπνο ή το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό έκανε η Bernadette Joy, money coach και ιδρύτρια του Crush Your Money Goals. Αυτή και ο σύντροφός της ξεπλήρωσαν χρέη 300.000 δολαρίων σε τρία χρόνια, εν μέρει περικόπτοντας σημαντικά τις δαπάνες τους. Μια θυσία που έκαναν ήταν να εξαλείψουν τις δαπάνες για ποτά. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο αλκοόλ αλλά οτιδήποτε δεν είναι νερό. «Εξακολουθούμε να τρώμε έξω» σημειώνει. Εξηγώντας όμως ότι δεν παραγγέλνουν ποτά αλλά μένουν απλά στα γεύματα.

Στο σούπερ μάρκετ, άσε τουλάχιστον ένα προιόν πίσω

«Όταν πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ, είμαι ο τύπος του ατόμου που θα αρπάξει απλά αυτό που θα δει και πριν το καταλάβω έχω πάρει πολύ περισσότερα από όσα σχεδίαζα να ξοδέψω», λέει η Joy. Αντί να δίνει στον εαυτό της έναν περιορισμένο προϋπολογισμό ή να λέει στον εαυτό της ότι δεν μπορεί να αγοράσει ορισμένα αντικείμενα, βάζει πίσω ένα πράγμα πριν το ταμείο. «Μπορεί να είναι κάτι που μόλις επέλεξα εκείνη τη στιγμή και συνειδητοποιώ ότι δεν θέλω τόσο πολύ, ή μπορεί να είναι κάτι που μπορώ απλώς να σχεδιάσω να αγοράσω την επόμενη εβδομάδα», τονίζει. Αυτό της εξοικονομεί περίπου 5 έως 10 $ την εβδομάδα, λέει, που μπορεί να αθροιστούν σε πάνω από 500 $ το χρόνο.

Τσέκαρε τις streaming συνδρομές σου και… κινήσου εξυπνα

Πλέον υπάρχουν αμέτρητες υπηρεσίες online streaming. Και μπορεί να ποσά για την κάθε μία να φαίνονται μικρά, ωστόσο αν θα αθροίσεις όλα βγαίνει ένας αρκετά σημαντικός λογαριασμός. Αν κάνεις τον υπολογισμό για το πόσα χρήματα ξοδεύεις εκεί ανά έτος, θα καταλάβεις ακόμα καλύτερα τι σου κοστίζει. Τα καλά νέα: Δεν χρειάζεται… να ακυρώσεις το streaming. Αντί να ακυρώσετε όλες τις συνδρομές σας, μπορείτε να εναλλάσσετε τις υπηρεσίες και να αξιολογείτε κάθε λίγους μήνες ποιες θέλετε να συνεχίσετε να πληρώνετε. «Προσπαθήστε να περιοριστείτε σε μία ή δύο υπηρεσίες ροής κάθε μήνα», λέει ο Chris Browning της Popcorn Finance. «Αν υπάρχουν μερικές εκπομπές που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε στο Netflix, δεσμευτείτε να παρακολουθείτε μόνο αυτές τις εκπομπές για τον επόμενο μήνα. Αφού ολοκληρώσετε την παρακολούθηση αυτών των σειρών/ ταινιών, σταματήστε τη συνδρομή σας στο Netflix και, στη συνέχεια, εγγραφείτε σε μια άλλη υπηρεσία όπως το Hulu ή το Disney+». Επιπλέον, δεν θα νιώθετε ότι χάνετε κάτι. Όπως λέει ο ίδιος: «Κατά τη διάρκεια του έτους, μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε όλες τις εκπομπές που σας ενδιαφέρουν σε πολλές πλατφόρμες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − five =