αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μετατρέπουν με το ‘έτσι θέλω’ τις συμβάσεις μας σε 6ημερες»: Καταγγελία για τα Jumbo

«Μετατρέπουν με το ‘έτσι θέλω’ τις συμβάσεις μας σε 6ημερες»: Καταγγελία για τα Jumbo

Μια καταγγελία που περιγράφει το κακό εργασιακό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό των Jumbo, κάνει o Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Τον Ιανουάριο του 2019 η JUMBO επικαλούμενη την αυξημένη δουλειά στις περιόδους σχολικού, Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, ουσιαστικά δηλαδή όλο το χρόνο, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας η οποία μετατρέπει την 5ήμερη εργασία σε 6ήμερη. Σήμερα επιβάλλει την 6ήμερη εργασία με το «έτσι θέλω» και σε συναδέλφους που δεν δέχτηκαν την τροποποίηση των συμβάσεών τους», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ο Σύλλογος των εργαζομένων.

Ενώ τονίζει: «Η 6ήμερη εργασία στην JUMBO έρχεται να προστεθεί στους χαμηλούς μισθούς, την ημιαπασχόληση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας που είναι καθεστώς. Όλα αυτά με τη βούλα νόμων που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις, για να αυξάνει τα κέρδη της».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

«Η 6ήμερη εργασία στην JUMBO έρχεται να προστεθεί στους χαμηλούς μισθούς, την ημιαπασχόληση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας που είναι καθεστώς. Όλα αυτά με τη βούλα νόμων που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις, για να αυξάνει τα κέρδη της.

Τον Ιανουάριο του 2019 η JUMBO επικαλούμενη την αυξημένη δουλειά στις περιόδους σχολικού, Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, ουσιαστικά δηλαδή όλο το χρόνο, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας η οποία μετατρέπει την 5ήμερη εργασία σε 6ήμερη. Σήμερα επιβάλλει την 6ήμερη εργασία με το «έτσι θέλω» και σε συναδέλφους που δεν δέχτηκαν την τροποποίηση των συμβάσεών τους.

Αντί να προσλάβει προσωπικό, αντί να κάνει μόνιμους και πλήρους απασχόλησης τους 4ωρους και τους εποχιακούς, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, επιβάλλοντας 6ήμερη εργασία, στερώντας στους συναδέλφους το ρεπό τους.

Απαιτούμε η “Jumbo” να πάρει πίσω το 6ήμερο. Όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν το ρεπό τους, ανεξάρτητα αν έχουν υπογράψει την τροποποιητική σύμβαση. Το ωράριο εργασίας να είναι συνεχές. Να σταματήσουν οι επιπλήξεις, οι αξιολογήσεις και η άσκηση πίεσης που μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατούν τους συναδέλφους και να τους εξωθούν στην παραίτηση ή να γίνονται άλλοθι για απολύσεις.

Την εργασιακή ζούγκλα που έχουν συνδιαμορφώσει εργοδοσία, προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις, υπάρχει ο τρόπος να την αντιπαλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά. Ελάτε σε επαφή με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με το κλαδικό σας σωματείο. Ελάτε να διεκδικήσουμε από κοινού καλύτερες συνθήκες εργασίας, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία που μας θέλουν με τα χέρια δεμένα, φοβισμένους χωρίς δικαιώματα. Είμαστε σε ετοιμότητα και απαντάμε αγωνιστικά στα σχέδια της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και λειτουργία των σωματείων, θέλοντας να τα αφοπλίσει, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να επιβάλει σκληρότερους όρους εργασίας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =