αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜετά τους εκβιασμούς, φεύγουν με εθελούσια 300 εργαζόμενοι της Τ. Πειραιώς που δεν δέχτηκαν να «μετεγγραφούν»

Μετά τους εκβιασμούς, φεύγουν με εθελούσια 300 εργαζόμενοι της Τ. Πειραιώς που δεν δέχτηκαν να «μετεγγραφούν»

Ένα «σίριαλ» διαρκείας φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Η νέα εταιρία που έφτιαξαν από κοινού η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα την λειτουργίας της μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, με μια μικρή καθυστέρηση.

Μετά τους εκβιασμούς που είχαν καταγγελθεί από την μεριά των εργαζομένων μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά και λίγο πριν μέσα στον Αύγουστο, τώρα φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο συνολικά για τους εργαζομένους.

Ποια είναι τα δεδομένα: Στην νέα εταιρία μεταφέρθηκαν περίπου 1.100 εργαζόμενοι από τον όμιλο Πειραιώς. Εξ αυτών οι περίπου 850 προέρχονται από τη διεύθυνση Κόκκινων Δανείων (RBU) και οι υπόλοιποι 250 από άλλες διευθύνσεις της τράπεζας και από θυγατρικές της. Από τους 850 της RBU, οι περίπου 600 αποδέχθηκαν τη μεταφορά τους ως μόνιμου προσωπικού, και οι υπόλοιποι 250 πήγαν από την τράπεζα στην νέα εταιρία ως ‘δανειζόμενο προσωπικό’.

Στην τράπεζα παρέμειναν περίπου 300 εργαζόμενοι της RBU οι οποίοι επέμειναν στην αρχική απόφαση τους, είπαν «όχι» στη «μεταφορά» τους και δεν υπέγραψαν συμβάσεις δανεισμού. Τι θα γίνει με αυτούς τους εργαζομένους; Η Πειραιώς ετοιμάζει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, καθώς η εσωτερική διεύθυνση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καταργείται.

Τα δεδομένα που θα αφορούν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αναμένεται να γίνουν γνωστά στο προσεχές χρονικό διάστημα. Αν παρόλα αυτά υπάρξουν εργαζόμενοι που επιλέξουν πάλι να μείνουν στην Τράπεζα, τότε θα καλύψουν κενές θέσεις κυρίως σε θυγατρικές της τράπεζας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 10 =