αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜετά την «συντριβή»: Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις μετά την αποτυχία

Μετά την «συντριβή»: Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις μετά την αποτυχία

«Από την εμπειρία μου, κάθε αποτυχία περιέχει τους σπόρους της επόμενης επιτυχίας σου- αν είσαι πρόθυμος να μάθεις από αυτή», είχε πει ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen. Και δεν έχει σημασία μόνο να μάθεις από την αποτυχία. Πρώτα από όλα, πρέπει να καταφέρεις να «επιβιώσεις» από την αποτυχία. Kαι να πας παρακάτω.

Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η αποτυχία είναι… πολύ βαριά, τα πράγματα μοιάζουν ακόμα πιο δύσκολα. Δεν είναι τυχαίο όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν αποτυχίες ειδικά στα πρώτα βήματα τους. Αλλά κατάφεραν να τις ξεπεράσουν, να πάρουν τα χρήσιμα μαθήματα και να φτάσουν στην κορυφή.

Εδώ υπάρχει ένα πρακτικό ερώτημα: Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις μετά την «συντριβή»; Ποιες είναι, δηλαδή, οι επόμενες κινήσεις μετά από μια αποτυχία. Την απάντηση δίνει το παρακάτω γράφημα. Είναι σημαντικό να είσαι ευέλικτος και να αλλάξεις κάποια από τα πράγματα που έκανες λάθος. Ζήτα βοήθεια. Υπενθύμισε στον εαυτό σου το «γιατί». Κάνε ένα μικρό διάλειμμα. Ανασύνταξε τις δυνάμεις σου και ξεκίνα πάλι. Να θυμάσαι: Έχεις παραπάνω από μια ευκαιρίες για να πετύχεις τον στόχο σου.

https://i.pinimg.com/564x/55/ae/84/55ae84f0374e7fc45e0b3287aed719e5.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα χρήσιμα μαθήματα από την αποτυχία μας»: Δύο startuppers μιλούν στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 6 =