αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜετά από 25 χρόνια στο «τιμόνι» της Amazon, ο Jeff Bezos παραθέτει 3 απρόσμενες συμβουλές επιτυχίας

Μετά από 25 χρόνια στο «τιμόνι» της Amazon, ο Jeff Bezos παραθέτει 3 απρόσμενες συμβουλές επιτυχίας

Η ιστορία είναι λίγο- πολύ γνωστή. Κάποτε ένας νεαρός παράτησε την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Wall Street για να φτιάξει ένα online κατάστημα που πουλάει βιβλία. Αυτό έγινε το μακρινό 1994, τότε που το ίντερνετ ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο. Η εταιρία ήταν η Amazon. Και ο τολμηρός νέος που την ίδρυσε, ήταν ο Jeff Bezos. Σήμερα η Amazon έχει εξελιχθεί σε έναν τεχνολογικό γίγαντα και ο Bezos είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Πριν μερικές ημέρες, η Amazon έκλεισε 25 χρόνια ζωής. Το CNBC κάνει ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα: Παραθέτει 3 συμβουλές του Jeff Bezos, για το πως μπορεί να φτάσει κάποιος στην επιτυχία. Είναι συμβουλές που έχουν προκύψει μετά από την μεγάλη διαδρομή που έχει διανύσει ο ιδρυτής της Amazon.

1# Έχε ένα όραμα, αλλά εστίασε στο σήμερα. «Το όραμα είναι απολύτως σημαντικό, αλλά δεν αξίζει την καθημερινή σας προσοχή» έχει πει ο Bezos. Το όραμα πρέπει να υπάρχει, αλλά ο χρόνος σας πρέπει να δαπανηθεί κυρίως για πράγματα που συμβαίνουν σήμερα, φέτος ή θα συμβούν ίσως τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, λέει ο ίδιος. Στην Amazon εργάζονται με συγκεκριμένο πλάνο. Εργάζονται τώρα, και οι υπόλοιποι βλέπουμε τα αποτελέσματα μέσα σε 2-3 χρόνια.

2# Να είσαι έτοιμος να δεχτείς κριτική. Είναι κάτι φυσιολογικό, σύμφωνα με τον Mr Amazon. Και πρέπει να είσαι έτοιμος να αντέξεις της κριτική. «Ένα πράγμα που λέω στους ανθρώπους είναι: αν πρόκειται να κάνετε κάτι νέο ή καινοτόμο, πρέπει να είστε πρόθυμοι να παρεξηγηθείτε. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε το να παρεξηγηθείτε, τότε μην κάνετε τίποτα νέο ή καινοτόμο», εξηγεί ο Bezos.

3# Ο ‘μη αποδοτικός’ χρόνος. Στην Amazon έχουν χτίσει μια ιδιαίτερη κουλτούρα. Δεν εστιάζουν μόνο στο να φέρνουν αποτελέσματα… κάθε λεπτό που περνάει. Όπως τονίζει ο Bezos, ο χρόνος κατά τον οποίο δεν φέρνεις χειροπιαστά αποτελέσματα μπορεί να είναι σημαντικός. Αρκεί μέσα σε αυτό τον χρόνο να περιπλανηθείς σε μονοπάτια έξω από τα συνηθισμένα, να κάνεις δοκιμές και να βγάλεις προς τα έξω την περιέργεια σου. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, είναι πιθανό να φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα λίγο αργότερα. Αξίζει λοιπόν να επενδύσεις λίγο χρόνο εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 5 =