αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜετά από 17 χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα η Andersen

Μετά από 17 χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα η Andersen

Επειτα από 17 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, όπως και από πολλές άλλες χώρες, η Andersen επιστρέφει με εταίρους τις εταιρείες Unity Four και Πιστιόλης-Τριαντάφυλλος & Συνεργάτες. Οι δύο ελληνικές εταιρείες γίνονται πλέον επίσημα μέλη του παγκόσμιου οργανισμού και θα υιοθετήσουν το όνομα Andersen στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

H Andersen Tax Ελλάδας και η Andersen Tax Κύπρου, οι οποίες προηγουμένως έφεραν την επωνυμία Unity Four, εξυπηρετούν πελάτες σε διεθνές και τοπικό επίπεδο και εξειδικεύονται στην παροχή φορολογικών και λογιστικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ΦΠΑ, μισθοδοσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ο Νίκος Σιακαντάρης θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Andersen Tax στην Ελλάδα, ενώ ο Νάκης Κυπριανού θα είναι ο επικεφαλής της Andersen Tax στην Κύπρο.

Η Andersen Global είναι μια διεθνής ένωση νομικά ανεξάρτητων εταιρειών-μελών που απαρτίζονται από φορολογικούς και νομικούς συμβούλους σε όλον τον κόσμο. Η Andersen Global ιδρύθηκε το 2013 από την αμερικανική εταιρεία Andersen Tax LLC και διαθέτει περισσότερους από 4.000 επαγγελματίες παγκοσμίως με παρουσία μέσω των εταιρειών-μελών της και των συνεργαζόμενων εταιρειών σε 136 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. H Andersen Global αποτελεί δημιούργημα περίπου τριάντα κορυφαίων στελεχών της κάποτε κραταιάς αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Arthur Andersen, η οποία κατέρρευσε στον απόηχο του σκανδάλου της Enron το 2001, παρά το γεγονός πως κατόπιν απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη από τα αρμόδια δικαστήρια. Η νέα εταιρεία που ίδρυσαν στελέχη της επέστρεψε λίγα χρόνια μετά ως WTAS LLC και το 2013 ονομάστηκε Andersen Global.

Η έλευση της στην Ελλάδα συνδέεται τόσο με την καλή συνεργασία με τις δύο ελληνικές εταιρείες όσο και με το γεγονός πως διαβλέπει ευκαιρίες ανάπτυξής της, καθώς η χώρα βγαίνει σταδιακά από την κρίση, σημειώνουν στην Καθημερινή συνεργάτες της. Μεταξύ άλλων, προσδοκά και στην εξυπηρέτηση πολυεθνικών που επαναδραστηριοποιούνται ή έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Η έως τώρα συνεργασία μας με την Andersen Global επιβεβαίωσε τις κοινές μας αξίες και το κοινό όραμά μας», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Andersen Tax Νίκος Σιακαντάρης. Η Πιστιόλης-Τριαντάφυλλος & Συνεργάτες θα δραστηριοποιείται πλέον με το όνομα Andersen Legal στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να παρέχει νομικές υπηρεσίες σε εταιρείες και ιδιώτες, σε θέματα εργατικού, εμπορικού, αστικού δικαίου, εταιρικής διακυβέρνησης, Telecommunication, Media & Technology (TMT), real estate και κατασκευών. Ο Θεόδωρος Πιστιόλης και ο Αναστάσιος Τριαντάφυλλος θα ηγηθούν του γραφείου της Andersen Legal στην Ελλάδα.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =