αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μετά από 1 χρόνο ως CEO κατάλαβα ότι 4 πράγματα έχουν σημασία»: Αναλύει μια νεαρή επιχειρηματίας

«Μετά από 1 χρόνο ως CEO κατάλαβα ότι 4 πράγματα έχουν σημασία»: Αναλύει μια νεαρή επιχειρηματίας

Εδώ και περίπου 1 χρόνο, η Rana el Kaliouby, είναι CEO της εταιρίας Affectiva. Πρόκειται για την εταιρία που ίδρυσε η ίδια, μαζί με τον καθηγητή του MIT, Rosalind W. Picard, το 2009. Από τα μέσα του 2016, η νεαρή επιχειρηματίας έχει αναλάβει τη θέση του CEO- μια από τις λίγες γυναίκες που κατέχουν αυτή τη θέση στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.

Μάλιστα, η ίδια αρχικά πίστευε ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, σε αυτή τη νέα ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Ωστόσο, τελικά δέχτηκε. Και καταγράφει μια καλή πορεία. Με χρήσιμα συμπεράσματα. Σε άρθρο της στο αμερικανικό inc.com, παραθέτει τα 4 βασικά μαθήματα που έχει λάβει, μετά από 1 χρόνο ως CEO.

1- O CEO μεταδίδει το κίνητρο: Όπως παραδέχεται, η ίδια είχε υποτιμήσει λίγο τον ρόλο του CEO, σε ότι αφορά το κίνητρο που μεταδίδει. Στην πράξη διαπίστωσε, ότι ο άνθρωπος που κατέχει αυτή τη θέση, μεταδίδει το πάθος του και το όραμα του για την εταιρία. Είτε μιλά σε μια εσωτερική συνάντηση μπροστά στην ομάδα, είτε σε μια παρουσίαση μπροστά σε κάποιον υποψήφιο επενδυτή.

2- Προτεραιότητα στην εταιρική κουλτούρα: Ως Διευθύνον Σύμβουλος, έχεις πολλά πράγματα για τα οποία ανησυχείς. Από την δημιουργία προϊόντων, ως την ανάπτυξη της βάσης χρηστών ή την άντληση χρηματοδότησης. Κάπως έτσι, είναι πιθανό να παραβλέψεις το θέμα της εταιρική κουλτούρας. Η οποία όμως είναι η «καρδιά» της εταιρίας. Πρέπει να εστιάσεις σε αυτό.

3- Οι στόχοι: Φυσικά, είναι απαραίτητο να έχεις στόχους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γράφουν τους στόχους τους, έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Άρα αυτό είναι ένα καλό tips. Επίσης, είναι σημαντικό να έχεις γύρο σου, ανθρώπους που πιστεύουν σε εσένα και θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.

4- Φρόντισε τον εαυτό σου: Μάλλον το έχεις ξανά ακούσει, ότι μια startup είναι ένας… μαραθώνιος και όχι ένα σπριντ. Το ίδιο έχει διαπιστώσει η Rana el Kaliouby (φωτο) και όπως δηλώνει μάλιστα δυσκολεύεται να «αποσυνδεθεί» από τη δουλειά πολλές φορές. Αυτό που έχει καταλάβει όμως, είναι ότι έχει σημασία να διατηρείς μια ισορροπία. Να υπάρχει και ξεκούραση στο πρόγραμμα για να παίρνεις ενέργεια και να αποφύγεις το burnout.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + eighteen =