αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μετά από δύο 10ετίες άφησα την καθημερινή δουλειά μου. Τα 8 πράγματα που κατάλαβα»: Εξηγεί ένας συγγραφέας και speaker

«Μετά από δύο 10ετίες άφησα την καθημερινή δουλειά μου. Τα 8 πράγματα που κατάλαβα»: Εξηγεί ένας συγγραφέας και speaker

Πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα παράλληλο project. Αλλά αργά ή γρήγορα έρχονται αντιμέτωποι με μερικά ερωτήματα: Πότε πρέπει να αφήσεις την καθημερινή δουλειά σου για να μπεις full-time στο project σου; ‘Η μήπως δεν πρέπει να γίνει ποτέ αυτό; Κι αν γίνει, ποιες είναι οι αλλαγές που θα δεις στην ζωή σου;

Ένας άνθρωπος που το έκανε, παραθέτει την εμπειρία του. Ο Scott Mautz μετά από δύο 10ετίες άφησε την καθημερινή δουλειά του. Και μπήκε full-time στο παράλληλο project του. Έγινε με απλά λόγια συγγραφέας, ομιλητής σε events και coach. Και πως είναι η «ζωή μετά» τελικά; Ο ίδιος λέει ότι κατάλαβε 8 πράγματα. Και τα παραθέτει σε άρθρο του στο αμερικανικό inc.com.

1# Δύο πράγματα μας πεθαίνουν: Ο θάνατος και τα meetings. Είναι απίστευτο πόσος χρόνος χάνεται σε τέτοιες συναντήσεις.

2# Μου έλειψαν οι άνθρωποι, όχι οι εργασίες. Όπως εξηγεί ο Scott Mautz, δεν του έλειψε η δουλειά αυτή κάθε αυτή. Αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους δούλευε κάθε ημέρα.

3# Δεν ανησυχείς για το αν θα εντυπωσιάσεις τους άλλους κάθε ημέρα. Όταν πας κάθε ημέρα στο γραφείο, σκέφτεσαι τι λένε οι άλλοι για εσένα ή τι σκέφτεται το αφεντικό σου για εσένα. Και πιθανότατα προσπαθείς να τους εντυπωσιάσεις. Όταν δουλεύεις για τον εαυτό σου, σε νοιάζει περισσότερο η ουσία.

4# Τα μικρά πράγματα στο γραφείο, είναι όντως μικρά. Πολλές φορές στο γραφείο ανησυχείς για ασήμαντα πράγματα. Όπως π.χ. μια παρατήρηση από έναν διευθυντή. Βλέποντας τα τώρα από μια απόσταση, ο Scott Mautz κατάλαβε ότι όντως είναι μικρά και δεν έχουν σημασία.

5# Η ευελιξία είναι «μεθυστική». Ένα από τα σημαντικότερα θετικά όταν δουλεύεις μόνος σου, είναι η ευελιξία στα ωράρια. Είναι κάτι πολύ ωραίο. Και μετά μάλλον θα δυσκολευτείς να ξανά γίνεις… υπάλληλος.

6# Δεν χρειάζεται να έχεις «παρουσία» κάθε πρωί. Γίνεσαι πιο χαλαρός. Δεν έχεις το άγχος να είσαι στο γραφείο κάθε ημέρα στις 8:00 ακριβώς. Και εστιάζεις στα σημαντικά.

7# Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Αν έχεις ξεκινήσει ένα δικό σου project, σημαίνει ότι βλέπεις ένας μεγάλο σκοπό πίσω από αυτό. Και έτσι έχεις το μεγαλύτερο «ελατήριο» στα χέρια σου.

8# Η υγεία σου, είναι στα χέρια σου. Αν δουλεύεις σε ένα κακό επαγγελματικό περιβάλλον, είναι πιθανό να φθείρεις την υγεία σου. Σωματικά και ψυχικά. Όταν δουλεύεις μόνος σου, τα δεδομένα είναι στα χέρια σου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις και τότε…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =