αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜερικές φράσεις που μου έμειναν, από τις συνεντεύξεις του 2018 | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Μερικές φράσεις που μου έμειναν, από τις συνεντεύξεις του 2018 | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Μπορεί όταν κάποιος ξεκινά στην δημοσιογραφία να τον εντυπωσιάζουν μια σειρά από άλλα πράγματα (όπως τα λαμπερά στούντιο ή η πιθανή αναγνωρισιμότητα), αλλά τελικά το καλύτερο πράγμα είναι άλλο. Τουλάχιστον για εμένα. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις με ανθρώπους, που σε διαφορετική περίπτωση μάλλον δεν θα είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις.

Και κάπως έτσι, μπορείς να δημοσιοποιήσεις ιστορίες οι οποίες θα φανούν χρήσιμες και σε άλλους ανθρώπους. Το 2018 ήταν μια χρονιά γεμάτη συνεντεύξεις στο It’s Possible. Μιλήσαμε με νέους και παλαιότερους επιχειρηματίες, startuppers, bloggers, YouTubers ή ανθρώπους που έχουν μια πιο παραδοσιακή επιχείρηση. Με Έλληνες επιχειρηματίες πουν ζουν σε κάποια άλλη χώρα. Με ανθρώπους που ξεκίνησαν τα project τους σε κάποια μεγάλη πόλη, και με άλλους που επέλεξαν κάποια μικρότερη.

Συνηθίζω να λέω, ότι από κάθε συνέντευξη κρατώ (τουλάχιστον) μία φράση. Μία φράση που αφήνει κάτι χρήσιμο για τη συνέχεια. Τώρα λοιπόν, φτάνοντας προς το τέλος του έτος, συγκέντρωσα μερικές ωραίες φράσεις που μου έμειναν από τις συνεντεύξεις του 2018. Ακολουθούν παρακάτω. Ενώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

«Σίγουρα υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην χώρα μας στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας και θα μπορούσαμε να μιλάμε αρκετές ώρες για αυτά. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι ότι τα χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία για να μην ξεκινήσουμε κάτι δικό μας»- Βαγγέλης Καραθάνος, Geabit.

«Νομίζω ότι αν θέλεις κάτι πολύ, θα βρεις τον τρόπο για να τα καταφέρεις. Χρειάζονται και ρίσκα. Αν με την πρώτη δυσκολία σταματήσεις, σημαίνει ότι δεν το ήθελες αρκετά»- Νεκτάριος Φιλιππόπουλος, Fungi Hellas.

«Mα για εμάς αυτός είναι ο ελεύθερος χρόνος μας. Η ώρα που ασχολούμαστε με το YouTube. Ο καθένας επιλέγει να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του με κάτι. Με μπαλέτο, με μουσική, με βιβλία, με ταινίες. Εμείς έχουμε επιλέξει τον ελεύθερο χρόνο μας να τον γεμίζουμε με βίντεο»- GirlsNextDoor, YouTubers.

«Είναι δύσκολο, επίπονο και κουραστικό. Αλλά μπορεί να γίνει. Και αξίζει τον κόπο. Στο τέλος της ημέρας δεν το βλέπεις σαν δουλειά, αλλά ως κομμάτι σου. Ακόμα και αν κουράζεσαι, τελικά η ανταμοιβή είναι πολύ γλυκιά», η Ευαγγελίας Σωτηροπούλου, Oinosporos, σχετικά με το αν μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα project μόνος.

«Ο άνθρωπος αν θέλει να είναι ολοκληρωμένο ον, οφείλει να έχει ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Αν δεν την έχει, πρέπει να ψαχτεί λίγο»- Ελευθερία Ζούρου, DoctorAnyTime.

«Είναι εύκολο να ερωτευτείς την ιδέα σου, το θέμα να δεις αν θα την ερωτευτούν και άλλοι»- Δημήτρης Λυκούρης και Νίκος Κουσαθανάς ιδρυτές Stoferno.gr.

«Σαν εταιρία είμαστε ο παραδοσιακός ορισμός του “Garage Startup” – σε λίγο πιο φιλοζωικό pattern – αφού το πρώτο μας γραφείο, ήταν ένα δωμάτιο στο πατρικό μου σπίτι, όπου ο πατέρας μου είχε τα καναρίνια του. Ήταν ένα δωμάτιο πραγματικά 2 x 3 με 4 υπολογιστές μέσα»- Γιώργος Χατζόπουλο, Stonewave.

«Στην αρχή παλεύεις για να χτίσεις κάτι. Στην συνέχεια παλεύεις για να το κρατήσεις. Και νομίζω το δεύτερο είναι πολύ πιο δύσκολο»- Ρωξάνη Φουντούκη, Huzelnut.

«Να ξεκινήσει. Αυτό είναι το πιο βασικό. Να ξεκινήσει ακόμα και αν δεν έχει τελειοποιήσει την ιδέα του, γιατί η τελική μεταποίηση της ιδέας του θα έρθει από τους πελάτες του, όχι από το πώς φαντάζεται ο ίδιος ότι θα πρέπει να λειτουργεί», ο Λευτέρης Αραπάκης (Εναλεία) σχετικά με τι το πρέπει να κάνει κάποιος που σκέφτεται να ξεκινήσει ένα δικό του project.

«Το να δημιουργήσεις ένα project από την επαρχία, είναι μια πρόκληση. Ειδικά όταν μιλάμε για νησί, που όλα κινούνται στον ρυθμό της καλοκαιρινής σεζόν»- Γιάννης Λαζάρου, Aegina Project.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − three =