αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜερικές οικονομικές συμβουλές για να βάλεις στην άκρη έως 2 μισθούς

Μερικές οικονομικές συμβουλές για να βάλεις στην άκρη έως 2 μισθούς

Η αποταμίευση είναι σημαντική- ειδικά στην αβέβαιη εποχή που ζούμε. Σε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για το «κόλπο του 5ευρου» που μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις αρκετά χρήματα στην άκρη.

Πολλές φορές ξοδεύουμε χρήματα σε πράγματα που δε χρειαζόμαστε, χωρίς καν να συνειδητοποιούμε εκείνη τη στιγμή ότι θα μπορούσαμε να τα έχουμε βάλει στην άκρη για ένα μελλοντικό πρότζεκτ ή να τα επενδύσουμε σε κάτι πιο σημαντικό. Τα καλά νέα: Υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα. Εδώ είναι 7 τέτοιες κινήσεις για να βάλεις στην άκρη έως δύο μισθούς μέσα σε ένα έτος. Δηλαδή κάπου στα 1.300 ευρώ, αν λάβουμε υπόψη ότι ο βασικός μισθός είναι αυτή τη στιγμή στα 663 ευρώ τον μήνα.

Αν κινηθείς μεθοδικά και εφαρμόσεις πολλά από αυτά τα tips, ίσως να καταφέρεις να εξοικονομήσεις το ποσό που θες και ακόμα γρηγορότερα.

1# Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με έτοιμη λίστα, ώστε να αποφεύγεις τις άσκοπες βόλτες στα ράφια, οι οποίες συνήθως οδηγούν στο να γεμίζουμε τα καλάθια με άχρηστα πράγματα. Επίσης, ειδικοί προτείνουν να πας με γεμάτο στομάχι, ώστε να αποφύγεις άσκοπες αγορές λόγω πείνας. Αγόραζε μόνο όσα πιστεύεις ότι θα καταναλωθούν, ώστε να μην πετάς τίποτα.

2# Απόφυγε τις ακριβές αυθόρμητες αγορές. Εντάξει, το ρούχο που είδες σε ένα κατάστημα μπορεί… να σε τραβήξει, αλλά σκέψου το για μερικές ώρες ακόμα. Άσε να περάσει ένα ολόκληρο βράδυ. Όταν ξυπνήσεις, ίσως να μην της θες τόσο πολύ πια και θα έχεις εξοικονομήσει τα χρήματα -τα οποία μπορείς να βάλεις στην άκρη! Οι ειδικοί το ονομάζουν «κανόνα των 24 ωρών».

3# Μαγείρεψε περισσότερο και απόφυγε το ντελίβερι. Πέρα από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο ξέρεις ακριβώς τι τρως, όταν πηγαίνεις τάπερ στη δουλειά και δεν παραγγέλνεις απ’ έξω, αυτόματα κερδίζεις χρήματα. Το ίδιο ισχύει και για τον καφέ. Φτιάξε καφέ στο γραφείο και μην αγοράζεις απ’ έξω.

4# Φρόντισε να πληρώνεις αμέσως τους λογαριασμούς σου. Ξεχρέωσε το ρεύμα σου και πλήρωσε τη δόση για τον υπολογιστή έγκαιρα, για να μην αυξηθούν οι τόκοι (αν μπορείς να πληρώνεις μετρητοίς βέβαια, ακόμα καλύτερα). Μην αφήνεις τα χρέη σου να πολλαπλασιάζονται, όταν μπορείς να τα πληρώνεις στην ώρα τους, ώστε να μπορείς να κάνεις και σωστό προγραμματισμό.

5# Βάλε στόχους αποταμίευσης που μπορείς να πετύχεις, τουλάχιστον στην αρχή, συμβουλεύει το ιταλικό Money.it. Για παράδειγμα, αντί για 100€, πες ότι θα εξοικονομήσεις 20€ αυτήν την εβδομάδα. Βλέποντας ότι μπορείς να τα καταφέρεις, δεν απογοητεύεσαι και θέτεις ακόμα πιο ψηλούς στόχους.

6# Αν πληρώνεις με κάρτα, καλό θα ήταν να επισκέπτεσαι τον online λογαριασμό σου. Ωστε να υπολογίζεις τα έξοδά σου και να τσεκάρεις το υπόλοιπο. Καμιά φορά, η κάρτα μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι δεν αδειάζει ποτέ, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Αν πληρώνεις μετρητά, κράτα τις αποδείξεις!

7# Τσέκαρε τις streaming συνδρομές σου και… κινήσου εξυπνα. Πλέον υπάρχουν αμέτρητες υπηρεσίες online streaming. Και μπορεί να ποσά για την κάθε μία να φαίνονται μικρά, ωστόσο αν θα αθροίσεις όλα βγαίνει ένας αρκετά σημαντικός λογαριασμός. Αν κάνεις τον υπολογισμό για το πόσα χρήματα ξοδεύεις εκεί ανά έτος, θα καταλάβεις ακόμα καλύτερα τι σου κοστίζει. Τα καλά νέα: Δεν χρειάζεται… να ακυρώσεις το streaming. Αντί να ακυρώσετε όλες τις συνδρομές σας, μπορείτε να εναλλάσσετε τις υπηρεσίες και να αξιολογείτε κάθε λίγους μήνες ποιες θέλετε να συνεχίσετε να πληρώνετε. «Προσπαθήστε να περιοριστείτε σε μία ή δύο υπηρεσίες ροής κάθε μήνα», λέει ο Chris Browning της Popcorn Finance. «Αν υπάρχουν μερικές εκπομπές που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε στο Netflix, δεσμευτείτε να παρακολουθείτε μόνο αυτές τις εκπομπές για τον επόμενο μήνα. Αφού ολοκληρώσετε την παρακολούθηση αυτών των σειρών/ ταινιών, σταματήστε τη συνδρομή σας στο Netflix και, στη συνέχεια, εγγραφείτε σε μια άλλη υπηρεσία όπως το Hulu ή το Disney+». Επιπλέον, δεν θα νιώθετε ότι χάνετε κάτι. Όπως λέει ο ίδιος: «Κατά τη διάρκεια του έτους, μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε όλες τις εκπομπές που σας ενδιαφέρουν σε πολλές πλατφόρμες»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 13 =