αρχικηVIRALΜερικές απλές κινήσεις για να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό, χωρίς καλοριφέρ

Μερικές απλές κινήσεις για να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό, χωρίς καλοριφέρ

Μερικά χρήσιμα tips για να διατηρείς το σπίτι σου ζεστό, χωρίς να ανάβεις συνεχώς το καλοριφέρ, παραθέτει το spirossoulis.com. Ξεκινήστε ελέγχοντας προσεκτικά το σπίτι σας ώστε να βρείτε εκείνα τα σημεία του σπιτιού που εμφανίζουν… διαρροές και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη απώλεια θερμοκρασίας. Οι συνήθεις «ύποπτοι» δεν είναι άλλοι από τις μπαλκονόπορτες και τα τα παράθυρα. Αν αυτά, για κάποιο λόγο, δεν ασφαλίζουν σωστά, μπορείτε να περάσετε με λίγη σιλικόνη τα μικρά κενά μεταξύ κουφωμάτων και τζαμιών.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τις χαραμάδες με λίγη μονωτική ταινία. Αυτή η λύση είναι σούπερ οικονομική και πολύ εύκολο να γίνει πράξη. Ωστόσο, καλό είναι να θυμάστε ότι είναι προσωρινή. Τέλος, μια άλλη αποτελεσματική λύση είναι να ντύσετε όλα τα τζάμια με αυτοκόλλητα θερμομονωτικά φύλλα και να βάλετε μαξιλαράκια (γνωστά και ως αεροστόπ) στις μπαλκονόπορτες και την εξώπορτα τα οποία βάζουν στοπ στα κρύα ρεύματα.

Πέρα από τα παραπάνω, τα χαλιά είναι σύμμαχοί σας στον αγώνα ενάντια στην απώλεια ζέστης από το πάτωμα-ειδικά αν αυτό είναι καλυμμένο με μάρμαρο ή πλακάκια. Φροντίστε λοιπόν να το καλύψετε από άκρη σε άκρη για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα…παγετού!

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τον κρύο αέρα έξω από το σπίτι σας; Μα φυσικά να αερίζετε το σπίτι σας αποκλειστικά τις ώρες που έχει ηλιοφάνεια και να κλείνετε τα παντζούρια μια ώρα προτού δύσει ο ήλιος. Επίσης, τις ίδιες ώρες φροντίστε να ανοίγετε και τις κουρτίνες των δωματίων που «κοιτούν» προς τον Νότο. Τέλος, μην ξεχνάτε να κλείνετε τις ενδιάμεσες πόρτες του σπιτιού σας ώστε να κρατάτε σε σταθερά επίπεδα τη θερμοκρασία των χώρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =