αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜερικά απλά κόλπα για να βγαίνεις ωραίος/α στις φωτογραφίες

Μερικά απλά κόλπα για να βγαίνεις ωραίος/α στις φωτογραφίες

Είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν να βλέπουν τον εαυτό τους σε φωτογραφία. Ακόμη περισσότεροι παθαίνουν πανικό αν κάποιος ποστάρει μία φωτογραφία τους στο Facebook χωρίς να τους ρωτήσει, αρχίζοντας α) τα μπινελίκια και β) τα remove tag.

Η ανασφάλεια που βγάζει ο φωτογραφικός φακός στον κόσμο δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα. Τα κόλπα που ακολουθούν και θα σε κάνουν να βγαίνεις «κουφέτο» σε κάθε φωτογραφία, όποιο κι αν είναι το default σου.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή στάση του σώματος και την ακόμη πιο σωστή γωνία λήψης.

Έχουμε και λέμε:

Πώς αλλάζοντας γωνία θα δείχνεις πιο λεπτός

Η κάμερα μπορεί να προσθέσει 10 κιλά, γνωστό αυτό. Ο τρόπος, όμως, που θα σταθείς απέναντί της μπορεί να αλλάξει την εικόνα σου. Αντί να στέκεσαι ή να κάθεσαι ακριβώς απέναντι, κάτι που δείχνει περισσότερα σημεία του σώματος, στρίψε σε γωνία 45 μοιρών και λύγισε αν θες το ένα σου χέρι.

Στο πρόσωπο, τώρα, το μυστικό, σύμφωνα με τον γνωστό φωτογράφο – πρώην μοντέλο Peter Hurley, βρίσκεται στο σαγόνι. Σε μια απ’ τις αγαπημένες του τεχνικές, δες το από πάνω βίντεο, εξηγεί πώς θα δείχνεις καλύτερα αν γείρεις το κεφάλι και το πηγούνι σου προς τα έξω.

Οι τρεις κανόνες

Νο1: Ποτέ μην κάθεσαι δίπλα σε ένα αδύνατο άτομο, ειδικά αν φοράς παρόμοια ρούχα.

Νο2: Ποτέ να μην είσαι το πιο κοντινό πρόσωπο στην κάμερα. Άρα, ξεχνάς τις πολύ κοντινές selfies που τραβούσες κάποτε.

Νο3: Χρησιμοποίησε ότι πρόχειρο βρίσκεται πάνω σου για να κρύψεις την ασυγκράτητη κοιλιά σου.

Πώς θα μεγιστοποιήσεις την παρουσία σου στη φωτογραφία

Αν είσαι πολύ αδύνατος προσπάθησε το πλαίσιο να είναι αρκετά ευρύ, λέει ο φωτογράφος Bill Hurter. Η ιδανική γωνία γι’ αυτόν είναι όταν το πρόσωπο κοιτάζει ελαφρώς μακριά απ’ την κάμερα. Επίσης σημαντικά είναι τα ρούχα. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και ένα φωτεινό φόντο είναι η καλύτερη επιλογή ενώ συνιστάται να αποφεύγονται τα αμάνικα.

Πώς θα δείχνεις ψηλότερος

1) Εννοείται, δεν έχει νόημα να σταθείς δίπλα σε κάποιον που σου ρίχνει ένα κεφάλι. Ούτε και σε ένα αντικείμενο που έχει το ίδιο ύψος με εσένα. Αν μπορείς να καθίσεις είναι καλύτερα, γιατί κανείς δεν θα ασχοληθεί με το ύψος σου.

2) Σε ολόσωμη φωτογραφία ζήτα απ’ τον φωτογράφο να σε τραβήξει από χαμηλά γιατί έτσι θα δείχνεις πιο ψηλός.

3) Σε ομαδική φωτογραφία φρόντισε να καθίσεις μπροστά και κοντά στην κάμερα.

Τι να κάνεις αν είσαι πολύ ψηλός

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να καθίσεις ή η φωτογραφία να εστιάζει στο πάνω μέρος του σώματός σου. Όσο για τις ομαδικές κάνε ακριβώς το αντίθετο από ότι κάνουν οι κοντοί. Πιάσε θέση πίσω για να χωρέσεις στο πλαίσιο.

Πώς θα δείχνεις νεότερος

Για πορτρέτα διάλεξε πιο μετριοπαθή χρώματα και ένα υποτονικό φόντο ώστε να τραβάς την προσοχή και απόφυγε το δυνατό φως.

Ακόμη καλύτερος θα δείχνεις στη φωτογραφία αν είσαι σε δράση και δεν στέκεσαι απλά στημένος. Μπορείς απλά να βγάλεις μια φωτογραφία την ώρα που κάνεις το αγαπημένο σου χόμπι, κάτι που θα της δώσει ζωντάνια.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + thirteen =