αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜεγάλη ζήτηση για πολυτελή γραφεία και αποθήκες μέσα στην πανδημία

Μεγάλη ζήτηση για πολυτελή γραφεία και αποθήκες μέσα στην πανδημία

Αύξηση της ζήτησης για καινούριες και μεγαλύτερες κατοικίες, πολυτελή γραφεία και αποθήκες θα φέρει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων, η πανδημία, την ώρα που η συνολικά η εγχώρια αγορά ακινήτων θα αποτελέσει επενδυτικό πόλο έλξης με την ζήτηση και τις τιμές να κινούνται σταθερά ανοδικά τα επόμενα χρόνια.

Κατά την διάρκεια του NPL Summit 2021 οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων παρουσίασαν τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε στην εγχώρια αγορά ακινήτων η υγειονομική κρίση της πανδημίας τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες της αγοράς.

Γκάνος: γιατί δεν θα πιέσει τις τιμές η μεγάλη προσφορά ακινήτων

Ο Γενικός Διευθυντής, Alpha Real Estate Management & Investments, κ. Γκάνος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι τιμές των ακινήτων θα κινηθούν ανοδικά ενώ συμφώνησε ότι το ενδιαφέρον των νοικοκυριών θα εστιαστεί σε νεόδμητα και μεγαλύτερα ακίνητα, πολυτελή γραφεία και σε logistics.

Στο ερώτημα για τυχόν προβλήματα που θα δημιουργήσει ο μεγάλος όγκος ακινήτων που θα πέσει μαζικά στην αγορά από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης – περίπου 250.000 ακίνητα – ο κ. Γκάνος τόνισε ότι «η αγορά αντέχει να απορροφήσει μεγάλο αριθμό ακινήτων. Άλλωστε τα ακίνητα των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης δεν θα πέσουν μαζικά και ταυτόχρονα στην αγορά καθώς θα χρειαστούν μια περίοδο ωρίμανσης. Δεν θα προκύψει πληθωρισμός ακινήτων και θα προκληθεί πίεση στις τιμές».

Με την πανδημία έχουμε σαφώς μείωση του όγκου των συναλλαγών χωρίς όμως να έχουμε συμπίεση τιμών. Αντιθέτως είδαμε άνοδο τιμών, γεγονός που σηματοδοτεί περαιτέρω ανάκαμψη. Η πανδημία λειτουργεί σαν καταλύτης. Για παράδειγμα το retail γίνεται digital. Θα διατηρηθούν ωστόσο και τα φυσικά κανάλια. Η εξέλιξη αυτή με την σειρά της δημιουργεί ανάγκη για μεγάλες αποθήκες.

Ο κ. Γκάνος διευκρίνησε ότι οι επενδύσεις για στεγαστικές ανάγκες που ήταν σε καθίζηση τα επόμενα χρόνια θα έχουν ανοδική πορεία και αναμένεται να επανέλθει η ανάγκη για περισσότερα τ.μ. «Οικογένεια με δύο παιδιά σε τηλε-εκπαίδευση και τους δύο γονείς σε τηλε-εργασία σε σπίτι 100 τ.μ θα αναζητήσει πιθανότητα καινούριο, μεγαλύτερο, σπίτι με γραφείο για να καλύψει τις νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Στο χώρο των γραφείων θα έχουμε εξελίξεις (ακίνητα που θα προσαρμόζονται στις σύγχρονες ανάγκες καθώς και γραφεία που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες).

Το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας είναι πλέον καλύτερο. Η τεχνολογία και οι εφαρμογές της στη καθημερινότητα δημιουργούν ένα πολύ πιο φιλικό περιβάλλον το οποίο έχει γίνει αντιληπτό από τους επενδυτές».

Ο πτωχευτικός κατέληξε ως εργαλείο είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενσωματώνοντας εμπειρία από το 2018.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − two =