αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜαγαζί εστίασης στη Θεσσαλονίκη πληρώνει 14.500 ευρώ συν τόκους σε απολυμένη ντελιβερά

Μαγαζί εστίασης στη Θεσσαλονίκη πληρώνει 14.500 ευρώ συν τόκους σε απολυμένη ντελιβερά

Δικαίωση στην υπόθεση απολυμένων ντελιβεράδων από γνωστό κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, η νέα δικαίωση αφορά απολυμένη διανομέα και αναδεικνύει οφέλη για τον κλάδο.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων:

«Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την έφεση του εργοδότη στην απόφαση του Ειρηνοδικείου για καταβολή δεδουλευμένων 14.500€ + τόκους,  τα οποία τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει στην απολυμένη συναδέλφισσα. Η απόφαση την δικαιώνει πλήρως (δεδουλευμένα, χρηματική αποζημίωση κ.λπ.), απορρίπτοντας τις ενστάσεις και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας.

Η απόφαση, αυτή, είναι σημαντική και αφορά όλους τους διανομείς, γιατί ξεκαθαρίζει ότι:

1)Τα φιλοδωρήματα ΔΕΝ είναι μέρος του μισθού και δεν συμψηφίζονται με νυχτερινά, Κυριακές, υπερωρίες, όπως ισχυριζόταν ο εργοδότης.

2) Οι διανομείς είναι εργατοτεχνίτες και όχι υπάλληλοι (πάγια τακτική των εργοδοτών για να μας πληρώνουν λιγότερα).

3) Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αγωγή που έκανε ο εργοδότης για συκοφαντική δυσφήμιση προς τους 4 συναδέλφους, απαιτώντας από αυτούς 800.000 € (!) πέφτει, πλέον, στο κενό.

Η παραπάνω νίκη δεν είναι η πρώτη, αλλά μία από τις πολλές που έχουμε επιτύχει στον συγκεκριμένο αγώνα. Όλες οι πρωτόδικες αποφάσεις και οι αποφάσεις του Ε.Φ.Κ.Α. που αφορούν τα ένσημα των 4 εργαζομένων που έκαναν την καταγγελία, τους δικαιώνουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή στους απολυμένους διανομείς! Με μοτοπορείες και μαχητικές κινητοποιήσεις στάθηκε έμπρακτα δίπλα τους, ανέδειξε και κατήγγειλε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Σήμερα που η κυβέρνηση νεοφιλελευθέρων της Ν.Δ. δίνει γη και ύδωρ στους εργοδότες,   ψηφίζοντας συνεχώς αντεργατικούς νόμους που ξηλώνουν συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη εργαζομένων είναι σημαντική. Γιατί μας δείχνει ότι ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός που  δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης, αλλά να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε  και στο τέλος να κερδίζουμε!

Ο αγώνας των απολυμένων στο συγκεκριμένο γνωστό κατάστημα συνεχίζεται μέχρι:

  • Ο εργοδότης να αποσύρει την κατάπτυστη αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!
  • Να ανακαλέσει τις άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις!»
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eleven =