αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μίλησε μας για τον εαυτό σου»: Πως να απαντήσεις στην (συνήθως) πρώτη ερώτηση που γίνεται στις job interviews

«Μίλησε μας για τον εαυτό σου»: Πως να απαντήσεις στην (συνήθως) πρώτη ερώτηση που γίνεται στις job interviews

Είναι συνήθως η πρώτη ερώτηση που γίνεται σε μια συνέντευξη για δουλειά: «Μίλησε μας για τον εαυτό σου». Μια ερώτηση που ίσως σε φέρνει σε μια… αμηχανία, αφού δεν είναι απολύτως σαφές τι θα πρέπει να συμπεριλάβεις στην απάντηση σου.

Αντί να ξεκινήσει απευθείας τη συνέντευξη, ο εν δυνάμει εργοδότης σου ζητάει να παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Αυτό που πραγματικά σε ρωτάει είναι “πόσο καλά μπορείς να εκφραστείς για τον εαυτό σου;” Μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας μία σύνοψη της εργασιακής σου εμπειρίας. Μπορείς να αναφερθείς στις πιο πρόσφατες θέσεις που είχες εργαστεί, στις δεξιότητες και στις πιστοποιήσεις σου. Και μια σύντομη αναφορά στις σπουδές σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείς για αυτή την ερώτηση είναι ο εξής: Προετοίμασε μια σύντομη (2-3 λεπτών περίπου) βιογραφία.

Υπάρχουν πιθανότητες όταν ολοκληρώσεις την απάντησή σου, κάτι απ’ αυτά που ανέφερες σ’ αυτή την ερώτηση να οδηγήσει στην επόμενη ερώτηση που θα σου κάνει ο εν δυνάμει εργοδότης σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =