αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜία CEO λέει ότι πρέπει να κάνεις ένα τυπογραφικό λάθος σε κάθε επαγγελματικό email σου

Μία CEO λέει ότι πρέπει να κάνεις ένα τυπογραφικό λάθος σε κάθε επαγγελματικό email σου

Συνήθως, διαβάζουμε… 100 φορές ένα επαγγελματικό email πριν το στείλουμε. Έτσι ώστε να διορθώσουμε τυχόν λάθη και να είναι τέλειο.

Η Reshma Saujani, CEO και ιδρυτής της ΜΚΟ Girls Who Code έχει μια διαφορετική συμβουλή να σου δώσει. Ενθαρρύνει τους εργαζομένους και ιδίως τις γυναίκες, να συμπεριλάβουν ένα τυπογραφικό λάθος σε κάποιο επαγγελματικό email.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Money, η Saujani εξηγεί ότι ένα μικρό λάθος μπορεί να μας διδάξει ένα μεγάλο μάθημα: Οτι οι ατέλειες συγχωρούνται. Τίποτα δεν θα συμβεί αν σταλεί ένα τέτοιο email. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα απολυθείτε και ότι κανείς δεν πρόκειται να σας επιπλήξει, λέει η Saujani στη συνέντευξη.

Βέβαια, δεν προτείνει να το κάνετε συνήθεια ή να στείλετε ένα τέτοιο email στον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας. Σημειώνει απλώς ότι μπορεί να σας κάνει να ξεπεράσετε τις ανασφάλειές σας και να συνειδητοποιήσετε πόσο μικρή σημασία έχουν τελικά μερικές ανησυχίες που έχετε στη δουλειά.

Η συμβουλή αυτή απευθύνεται ιδίως προς τις γυναίκες, οι οποίες κατά την ίδια μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι οφείλουν να είναι τέλειες, ενώ η συμπεριφορά αυτή δεν προωθείται με την ίδια ένταση στους άνδρες. Μάλιστα, υπάρχουν έρευνες που καταλήγουν ότι οι γυναίκες τείνουν να κάνουν αίτηση σε δουλειές μόνον όταν πιστεύουν ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και είναι πραγματικά τέλειες για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Η CEO θεωρεί ότι η ανάγκη που αισθάνονται ορισμένοι άνθρωποι να είναι παντού τέλειοι δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε πράγματα που κάνεις χωρίς να το καταλάβεις, λόγω της «τοξικής τελειομανίας»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =