αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία ψυχοθεραπεύτρια εξηγεί: «Millennials, μην ακούτε τις απόψεις φίλων και συγγενών για τη δική σας ζωή. Εδώ είναι η μέθοδος μου για να σβήσετε τον ‘θόρυβο’»

Μία ψυχοθεραπεύτρια εξηγεί: «Millennials, μην ακούτε τις απόψεις φίλων και συγγενών για τη δική σας ζωή. Εδώ είναι η μέθοδος μου για να σβήσετε τον ‘θόρυβο’»

Όταν κατακλύζεστε από απόψεις προερχόμενες από την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους ή ακόμη και αγνώστους στα social media σχετικά με το πώς πρέπει να είναι η ζωή σας, μπορεί να είναι δύσκολο να ακούσετε τη φωνή που έχει πραγματική σημασία: Τη δική σας.

Η Tess Brigham είναι μια ψυχοθεραπεύτρια που συνεργάζεται κυρίως με άτομα από την γενιά των Millennials και την Gen Z. Όπως εξηγεί η ίδια στο CNBC, αν θέλει ένας νέος να φτάσει στην επιτυχία, πρέπει να καταφέρει να βάλει… στο mute όλο αυτόν τον θόρυβο. Και παραθέτει 3 βήματα για να το καταφέρεις.

Βήμα 1: Κατέγραψε τις κινήσεις σου

Για τις επόμενες 3 ημέρες, κρατήστε αρχείο με τις συνήθειές σας στα social media. Κάθε φορά που αγγίζετε το τηλέφωνό σας, σημειώστε τα εξής (σε ένα υπολογιστικό φύλλο ή μια εφαρμογή σημειώσεων):

-Την ώρα και ημέρα
-Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο
-Πόσο χρόνο είστε σε αυτές
-Γιατί τις χρησιμοποιείτε (π.χ. για να απαντάτε σε DM, να πείτε γεια σε έναν φίλο, λόγω πλήξης)
-Πώς νιώθετε πριν ανοίξετε την εφαρμογή (π.χ. σαν να χάνετε κάτι που πρέπει να δείτε, είστε ανήσυχος)
-Τι κάνετε στα apps (π.χ. παρακολούθηση reels, scroll στο feed, κοιτάτε τον λογαριασμό ενός ατόμου)
-Πώς νιώθετε όταν βγείτε από την εφαρμογή (π.χ. νιώθεις ότι οι άλλοι είναι πιο πετυχημένοι, δεν είσαι αρκετά καλός κ.α.)

Βήμα 2: Προσδιορίστε τις θετικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάνετε scroll στο Instagram αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί, για 30 λεπτά. Και όταν τελειώνετε, νιώθετε άγχος για την μέρα που ξεκινά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αποκλείσετε την εφαρμογή μέχρι να περάσουν οι ώρες εργασίας. Όταν συνδεθείτε, ρυθμίστε ένα χρονόμετρο και περιορίστε τον εαυτό σας σε όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Κάντε mute σε λογαριασμούς που μπορεί να σας επηρεάζουν αρνητικά.

Μην ξεχνάτε να προσέχετε πότε σας έχουν βοηθήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει αξία να παραμένετε συνδεδεμένοι με ανθρώπους που σας αγαπούν και σας υποστηρίζουν. Το κλειδί είναι να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του πότε σας ωφελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πότε αρχίζουν να θολώνουν τη σκέψη σας.

Βήμα 3: Κράτα σημειώσεις μία φορά τον μήνα

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της άσκησης περιλαμβάνει να τσεκάρετε ποιοι σας επηρεάζουν στη ζωή σας γενικά- όχι μόνο άτομα στα social media. Μία φορά το μήνα, κάντε μια λίστα με όλα τα άτομα που είναι πιο κοντά σας (π.χ. γονείς, φίλοι, κάποιο σημαντικό άτομο, ένα αφεντικό) και πώς σας επηρεάζουν.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε τι πιστεύετε ότι θέλουν για εσάς VS αυτού που θέλετε για τον εαυτό σας:

Τι νομίζω ότι θέλουν οι γονείς μου για μένα: ____.
Τι πραγματικά θέλω για τον εαυτό μου: _____.

Τι νομίζω ότι θέλουν οι φίλοι μου για μένα: ____.
Τι πραγματικά θέλω για τον εαυτό μου: _____.

Τι νομίζω ότι θέλει το αφεντικό μου για μένα: ____.
Τι πραγματικά θέλω για τον εαυτό μου: ____.

Τι νομίζω ότι θέλει ο/η σύντροφός μου για μένα: ____.
Τι πραγματικά θέλω για τον εαυτό μου: ____.

Αυτά τα μηνιαία checks θα διασφαλίσουν ότι παραμένεις στο σωστό δρόμο και λαμβάνεις αποφάσεις που δημιουργούν μια ζωή με βάση τον ορισμό της επιτυχίας που έχεις θέσει εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =