αρχικηVIRALΜία σύγχρονη… Ατλαντίδα: Η φουτουριστική πόλη που θα επιπλέει στο νερό (ΦΩΤΟ)

Μία σύγχρονη… Ατλαντίδα: Η φουτουριστική πόλη που θα επιπλέει στο νερό (ΦΩΤΟ)

H “Floating City” που μεταφράζεται στην “Πλωτή Πόλη” θα είναι μια πόλη η οποία θα επιπλέει στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Kαθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγές θα είναι τέτοιες που η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, θα εξαναγκάσει την ανθρωπότητα να μετακομίσει σε τέτοιες κατασκευές.

Όπως σημειώνει το unboxholics.com, διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών με επικεφαλής την ιταλική “Luca Curci Architects” και τη βρετανική “Tim Fu Design’, σχεδίασαν τη πόλη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). ‘Ετσι κυκλοφόρησαν τις πρώτες μακέτες και φωτογραφίες από το πώς θα είναι αυτή η φουτουριστική πόλη, που οραματίζονται και θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 50.000 κατοίκους.

Εμφανισιακά το concept θυμίζει αρκετά την sci-fi ταινία “Elysium” του 2013 με τον Matt Damon. Εκεί όπου στο μέλλον η Γη έχει μετατραπεί σε μια άγονη κόλαση για τους φτωχούς και οι πλούσιοι μένουν σε έναν διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη, που είναι σα μια τεχνολογική ουτοπία.

Για να την επισκεφθούν, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι μπορούν να έρθουν από τη θάλασσα ή τον αέρα χάρη σε “αρκετές θαλάσσιες εισόδους”, εξωτερικές και εσωτερικές αποβάθρες και droneδρόμια που συνδέονται με κάθε πλωτή πλατφόρμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − seven =