αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜία παρέα νέων έφτιαξε μία all-in-one ψηφιακή υπηρεσία για delivery με 0% προμήθεια (και μερικές ακόμα λειτουργίες)

Μία παρέα νέων έφτιαξε μία all-in-one ψηφιακή υπηρεσία για delivery με 0% προμήθεια (και μερικές ακόμα λειτουργίες)

Και τελικά, που μπορεί να προκύψει μια ιδέα; Παντού. Ακόμα και μέσα σε ένα μαγαζί εστίασης. Το story του Scander ξεκίνησε κάπως έτσι: Οι 3 ιδρυτές του project έτυχε να βρεθούν σε ένα μαγαζί εστίασης, εντόπισαν ένα πρόβλημα και αποφάσισαν να το λύσουν. Τελικά προέκυψε το Scander. Mια all-in-one ψηφιακή υπηρεσία για τις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης. Σήμερα παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες όπως o ψηφιακός κατάλογος, η ανέπαφη παραγγελία και το delivery με 0% προμήθεια.

Ο Μιχάλης Λουκέρης, ένας εκ των ιδρυτών, μιλά στο It’s Possible για το πως ακριβώς προέκυψε η ιδέα, πως αποφάσισαν να εφαρμόσουν 0% προμήθεια στο delivery, ενώ παραθέτει και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η ομάδα.

Με τι ασχολούσασταν επαγγελματικά πριν, και πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Η ιδέα προέκυψε πριν ένα χρόνο. Εγώ, ο Θάνος και ο Λευτέρης, οι ιδρυτές του Scander, είχαμε πάει στο αγαπημένο μας μαγαζί (πριν το lockdown) και χρειάστηκε πολλή ώρα για να παραγγείλουμε. Είχε τόσο κόσμο που δεν μπορούσαμε να βρούμε κάποιο μέλος του προσωπικού διαθέσιμο για να μας εξυπηρετήσει. Το ίδιο μοτίβο παρατηρήσαμε και σε άλλα μαγαζιά που πηγαίναμε. Συνοπτικά αυτό που συμπεράναμε είναι ότι η επικοινωνία πελάτη – σερβιτόρου είναι προβληματική και χρήζει βελτίωσης. Στην πορεία για να επιβεβαιώσουμε τις υποψίες μας διενεργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο το όποιο και απάντησαν πάνω από 2700 άτομα επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του προβλήματος. Έτσι σκεφτήκαμε πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα software που θα έλυνε αυτό το πρόβλημα και θα μας έδινε τη δυνατότητα να ζουμε κάθε φορά που επισκέπτονται έναν χώρο εστίασης, τη βέλτιστη εμπειρία.

Η ομάδα του scander αποτελείται από 6 άτομα.

Ο CEO, Αθανάσιος Πουλίδης, σπουδάζει στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ και παράλληλα είναι διευθυντής και ιδιοκτήτης σε δική του επιχείρηση.

Ο CTO, Μιχάλης Λουκέρης, είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του στη κυβερνοασφάλεια (Cyber Security). Παράλληλα εργάζεται ως Software Engineer στο GRNET.

Ο VPE, Λευτέρης Τσαγκάρης, εργάζεται επίσης ως Backend Developer στο GRNET και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του επίσης στο τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ.

Ο Front-End Engineer, Χρήστος Πασιόπουλος, ήταν συμφοιτητής με τους 3 ιδρυτές του Scander και πλέον εργάζεται ως Junior Software Engineer στην Intrasoft International.

Η Social Media Manager, Δανάη Σταθάτου, είναι απόφοιτη του τμήματος Business and Retail Management του Univerisity of Surrey και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό της στο Management of Fashion στο University of Bocconi.

Ο CMO, Δημήτρης Δόρτας, σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ και παράλληλα είναι διευθυντής και ιδιοκτήτης σε δική του επιχείρηση Marketing.

Με απλά λόγια τι κάνει η πλατφόρμα σας;

Το Scander είναι ένα Software as a Service (SaaS), δηλαδή μια all-in-one ψηφιακή υπηρεσία για τις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε υπηρεσίες όπως o ψηφιακός κατάλογος, η ανέπαφη παραγγελία, το delivery με 0% προμήθεια, η ασύρματη παραγγελιοληψία εστιατορίων (PDA) καθώς και εξατομικευμένες προτάσεις στου επιχειρηματίες μέσα από στατιστική ανάλυση και χρήση μηχανικής μάθησης. Στόχος μας είναι εφεξής οι επιχειρήσεις στο τομέα HORECA να χρησιμοποιούν μια και μόνο υπηρεσία για το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών τους.

Εφαρμόζετε 0% προμήθεια στο ντελίβερι. Πως καταλήξατε σε αυτή την επιλογή, την στιγμή που άλλες πλατφόρμες online ντελίβερι χρεώνουν προμήθεια; Και επίσης, με το δικό σας μοντέλο τι οικονομική επιβάρυνση έχει μια συνεργαζόμενη επιχείρηση;

Στην πρώτη μας έξοδο στην αγορά, το delivery δεν υπήρχε στις υπηρεσίες που προσφέραμε. Έπειτα από συζητήσεις με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης αντιληφθήκαμε πως πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι από υπηρεσίες delivery όπως το efood, wolt, box. Αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους, την μεγάλη προμήθεια που ζητούν καθώς και ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν συνεργάζονται με τα υπάρχοντα συστήματα της επιχείρησης.

Το scander δίνει λύση και στα δύο αυτά προβλήματα. Σχετικά με το οικονομικό μοντέλο οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το delivery by scander, επιβαρύνονται με ένα μικρό μηνιαίο ποσό. Ταυτόχρονα το all-in-one σύστημα που προσφέρει το scander, επιτρέπει την ενσωμάτωση του delivery στο πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης.

Πως σας έχουν υποδεχτεί ως τώρα οι επιχειρήσεις εστίασης;

Αυτή τη στιγμή το Scander λειτουργεί πιλοτικά σε διάφορες επιχειρήσεις στην Αθήνα. Η έως τώρα υποδοχή θα λέγαμε ότι είναι πολύ πιο θετική από ότι περιμέναμε. Υπάρχουν και επιχειρήσεις που ολοκληρώνουν πάνω 100 παραγγελίες την ημέρα μέσα από την υπηρεσία μας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζετε;

Επιχειρηματικά, ο στόχος μας στο άμεσο μέλλον είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου το εγχείρημα που λέγεται scander θα είναι βιώσιμο οικονομικά. Αυτό προϋποθέτει φυσικά να ολοκληρώσουμε το πιλοτικό στάδιο δοκιμών, καθώς και να διπλασιάσουμε τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Όσο αφορά το τεχνολογικό κομμάτι της υπηρεσίας μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε συνεχώς νέες λειτουργίες προκειμένου να καλύψουμε σαν μια all-in-one λύση, το σύνολο των λειτουργιών των επιχειρήσεων της εστίασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =