αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜία μητέρα τριών παιδιών ξεκίνησε να φτιάχνει ζωγραφιστά δώρα για τα παιδιά της. Και τελικά έφτιαξε ένα ολόκληρο brand

Μία μητέρα τριών παιδιών ξεκίνησε να φτιάχνει ζωγραφιστά δώρα για τα παιδιά της. Και τελικά έφτιαξε ένα ολόκληρο brand

Το έχουμε ξανά πει: Μια καλή ιδέα μπορεί να ξεκινήσει από παντού. Ακόμα και μέσα από ένα σπίτι. Βάλτε στο σκηνικό και 3 παιδιά. Κάπως έτσι ξεκίνησε το brand Vassoula handpainted creations. H Βασιλική Καραμηνά ήθελε να φτιάξει μερικά μοναδικά δώρα για τα παιδιά της, ζωγραφισμένα στο χέρι. Το έκανε, η φήμη τους… βγήκε παραέξω και τελικά έφτιαξε μια ολόκληρη σειρά από προϊόντα. Η οποία περιλαμβάνει από μαξιλάρια, μέχρι κουβέρτες και ρολόγια.

Τώρα η Βασιλική Καραμηνά μιλά στο It’s Possible για όλο αυτό που έχει δημιουργήσει, τα μελλοντικά πλάνα της, αλλά και το πως είναι να δουλεύεις μέσα στο lockdown μαζί με 3 μικρά παιδιά στο ίδιο σπίτι.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία να φτιάξω κάτι για τα παιδιά μου. Ήθελα να είναι κάτι μοναδικό, προσωποποιημένο, κάτι που να το κρατήσουν, και γιατί όχι, να το χρησιμοποιούν για χρόνια. Η αρχή έγινε με βρεφικά φορμάκια, ζωγραφισμένα στο χέρι, με έξυπνες “ατάκες” ή σχέδια, που όποιος τα έβλεπε ρωτούσε πού τα βρήκα. Έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες, από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Σιγά σιγά, βλέποντας ότι υπάρχει ανταπόκριση, ξεκίνησα να αναζητώ νέες ιδέες, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μία ολόκληρη σειρά από μοναδικά δώρα, όλα ζωγραφισμένα στο χέρι 100%, με χρώματα μη τοξικά ή επικίνδυνα. Βέβαια, το “φόρτε” μου είναι τα μαξιλαράκια!

Αυτή τη στιγμή τι προϊόντα δημιουργείτε; Και επίσης: Γίνονται παραγγελίες από τον κάθε πελάτη ή υπάρχει κάποιο stock;

Όπως ανέφερα και πριν, υπάρχει μία ολόκληρη σειρά προϊόντων. Από κουβερτούλες, ρολόγια και άλλα παιδικά είδη, έως λαμπάδες για το Πάσχα, στολίδια για τα Χριστούγεννα, καθώς και είδη βάπτισης. Επίσης, κάποιος μπορεί να βρει υπέροχες συνθέσεις για κάθε περίσταση, όπως πακέτο γέννησης ή βάπτισης, που περιλαμβάνει διάφορα προϊόντα και είναι ένα εκπληκτικό δώρο. Φυσικά, αυτά που έχουν την μεγαλύτερη απήχηση είναι τα μαξιλαράκια, τόσο γιατί απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, όσο και γιατί κάποιος μπορεί να μεταφέρει το μήνυμά του με έναν πολύ ξεχωριστό και προσωποποιημένο τρόπο.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε προϊόν δημιουργείται κατόπιν παραγγελίας. Δεν υπάρχει καθόλου stock. Όλα τα προϊόντα είναι μοναδικά, προσωποποιημένα και μάλιστα σε κάποια, π.χ. τα μαξιλάρια, υπάρχει η δυνατότητα  για εξατομίκευση που δύσκολα θα βρει κάποιος αλλού.

Από τη στιγμή που κάποιος αγοράσει ένα από αυτά τα μαξιλαράκια που βλέπουμε, τι tips πρέπει να εφαρμόσει έτσι ώστε να μην ξεθωριάσουν ή χαλάσουν τα όμορφα σχέδια που φτιάχνετε;

Καταρχήν, να σημειωθεί ότι όλα τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι μη τοξικά και 100% ασφαλή για βρέφη και παιδιά. Όσον αφορά στο καθάρισμα, το μόνο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι το πλύσιμο να γίνει σε θερμοκρασία έως 30°C. Διαφορετικά το καθάρισμα μπορεί να γίνει και τοπικά με το χέρι. Συνήθως λίγο νερό με σαπούνι αρκεί. 

Πόσο σας επηρέασαν τα lockdowns στον τρόπο που δουλεύετε και στην γενικότερη καθημερινότητα σας; Και με δεδομένο ότι στο σπίτι ζει μια 5μελης οικογένεια

Όποιος έχει παιδιά μπορεί να καταλάβει ότι οποιαδήποτε εργασία την περίοδο των lockdowns στο σπίτι είναι από μόνη της μία πρόκληση. Στη δική μου περίπτωση, απλά σκεφτείτε πως ζωγραφίζω και υπάρχουν 3 παιδιά που θέλουν να παίξουν, να φάνε και να μου πάρουν τα πινέλα. Παρόλα αυτά όμως, προσπαθώ να τα μάθω να με βοηθάνε και, τολμώ να πω πως, μέχρι ένα σημείο το έχω καταφέρει.

Ουσιαστικά, η μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά μου παρατηρείται στις περιόδους που τα 2 από τα 3 παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο παιδικό σταθμό λόγω των μέτρων και αναγκαστικά καθόμαστε όλοι μαζί στο σπίτι. Ευτυχώς, έχω αρκετή βοήθεια από τον άντρα μου. Κατά τα άλλα, έχω μάθει πλέον να ζω και να δουλεύω κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα σας, αναφορικά με το project σας;

Κάτι που έχω ήδη ξεκινήσει είναι τα πλήρη βαπτιστικά πακέτα που περιλαμβάνουν μπομπονιέρες, ποδιές νονού/νονάς, κουτιά μαρτυρικών & προσωπικών ειδών του μωρού, βαλίτσα και εξωτερικό στολισμό εκκλησίας. Η αρχή έγινε, που αλλού, στην βάπτιση του νεότερου μέλους της οικογένειάς μας. Επειδή όμως απαιτεί πολύ χρόνο και λόγω των περιορισμών στα άτομα των βαπτίσεων, έχει μείνει λίγο πίσω. Άρα, είναι ένα από τα κομμάτια που θα δώσω έμφαση το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fifteen =