αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜία Ελληνική startup σε βοηθά να αναζητήσεις, να συγκρίνεις και να κάνεις online κράτηση για extreme sports

Μία Ελληνική startup σε βοηθά να αναζητήσεις, να συγκρίνεις και να κάνεις online κράτηση για extreme sports

Ένα κενό το οποίο εντόπισε κάποιος, μία ιδέα που ήρθε λίγο αργότερα, και τελικά… μία startup που έγινε πραγματικότητα. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Unlimited Adrenaline. Ένα Ελληνικό marketplace για extreme sports. Μέσα από την εν λόγω πλατφόρμα ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει, να συγκρίνει και να κάνει κράτηση ότι δραστηριότητα επιθυμεί.

«Η ιδέα προέκυψε από το κενό που υπήρχε στην αγορά στο χώρο των δραστηριοτήτων, και γενικότερα του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κάποιος πλήρης οδηγός/marketplace για να αναζητήσεις τι υπάρχει τριγύρω σου και να κάνεις κράτηση online. Το διαπίστωσα όταν επισκεπτόμουν διάφορα μέρη στην Ελλάδα και προκειμένου να βρω τι προσέφερε η περιοχή, έπρεπε να ψάξω αρκετή ώρα στο διαδίκτυο», λέει ο συνιδρυτής και CEO της εταιρίας, Κωνσταντίνος Τζώρτζης.

Ο ίδιος μιλά στο It’s Possible για το πως ξεκίνησαν όλα, πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα τόσο από την μεριά των χρηστών όσο και από την μεριά των επιχειρήσεων, ενώ απαντά και στο ερώτημα για το πως μπορεί να κινηθεί ένα τέτοιο project ακόμα και σε… μη τουριστικές περιόδους.

Πως γνωριστήκατε οι ιδρυτές μεταξύ σας και πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Η ιδέα προέκυψε από το κενό που υπήρχε στην αγορά στο χώρο των δραστηριοτήτων, και γενικότερα του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κάποιος πλήρης οδηγός/marketplace για να αναζητήσεις τι υπάρχει τριγύρω σου και να κάνεις κράτηση online. Το διαπίστωσα όταν επισκεπτόμουν διάφορα μέρη στην Ελλάδα και προκειμένου να βρω τι προσέφερε η περιοχή, έπρεπε να ψάξω αρκετή ώρα στο διαδίκτυο. Πήρα λοιπόν την απόφαση να κάνω κάτι γι’ αυτό και ξεκίνησα να αναζητώ συνοδοιπόρο σε αυτό το εγχείρημα.

Να τονίσω ότι η αναζήτηση συνιδρυτών σε μια start up είναι από τα πρώτα, σημαντικότερα και δυσκολότερα tasks που καλείται να φέρει εις πέρα ένας νέος επιχειρηματίας.

Με τον συνιδρυτή Ηλία Ρίζο είμασταν συνάδελφοι ο οποίος είχε γενικότερα επαγγελματικές ανησυχίες τότε, και μετά από πολύωρες συζητήσεις αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Unlimited Adrenaline. Ενάμιση χρόνο μετά μπήκε και το τρίτο μέλος στην ομάδα μας, ο Ηλίας Μπασακιώτης, και οι τρεις μας, καταφέραμε να φτάσουμε την Unlimited Adrenaline εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Με απλά λόγια, πως λειτουργεί η πλατφόρμα σας;

Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν και είναι να διασυνδέσουμε τις πάνω από 2.000 επιχειρήσεις που παρέχουν δραστηριότητες και εμπειρίες στην Ελλάδα κάτω από μία πλατφόρμα. Έχουμε καταφέρει αυτή τη στιγμή να έχουμε πάνω από 420 συνεργασίες και 2.000 δραστηριότητες που καλύπτουν 100 διαφορετικές κατηγορίες, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο οδηγό με δυνατότητα online κρατήσεων για δραστηριότητες στην Ελλάδα. Ο χρήστης όπου και αν βρίσκεται, μπορεί πλέον να αναζητήσει, να συγκρίνει και να κάνει κράτηση ότι δραστηριότητα επιθυμεί.

Φυσικά, ανακαλύπτοντας και άλλες ανάγκες στον χώρο αυτό, έχουμε προσθέσει και  αναπτύσσουμε επιπλέον υπηρεσίες προς τους παρόχους δραστηριοτήτων και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις παρέχουμε διαχειριστικό σύστημα και αναπτύσσουμε συνεχώς νέες λειτουργίες, ώστε να τις βοηθήσουμε να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες τους και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στα ξενοδοχεία και στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων παρέχουμε εργαλεία, ώστε να μπορούν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και χωρίς κόπο, να προσφέρουν δραστηριότητες στους πελάτες τους, αυξάνοντας τα έσοδα τους και αναδεικνύοντας τον τόπο τους.

Με απλά λόγια, ξεκινήσαμε και παραμένουμε guide/marketplace δραστηριοτήτων μεν, αλλά επίσης δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία και προσπαθούμε να λύσουμε και άλλα προβλήματα της αγοράς που υπάρχουν. Στο κάτω κάτω, start up σημαίνει να ελίσσεσαι, να προσαρμόζεσαι και να αντιμετωπίζεις τα νέα challenges που προκύπτουν από τις ανάγκες της αγοράς.

Ποιο είναι το κόστος για να μπει μια επιχείρηση στο marketplace σας και ποιες άλλες υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις, ενδεχομένως, έχει αυτή;

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στην πλατφόρμα της Unlimited Adrenaline χωρίς καμία δέσμευση παραμονής. Χρεώνουμε προμήθεια μόνο στις κρατήσεις που προκύπτουν μέσα από την πλατφόρμα. Η μόνη ‘’υποχρέωση’’ αν μπορώ να το πω έτσι, είναι να αναρτούν τις official τιμές τους, χωρίς markup, ώστε να κρατήσουμε το κόστος ίδιο, είτε ο πελάτης κλείνει από εμάς είτε από τον πάροχο απευθείας. Γι’ αυτό άλλωστε συνεργαζόμαστε μόνο με επιχειρήσεις που παρέχουν οι ίδιες τις δραστηριότητες και όχι με μεσάζοντες. Έχουν δικαίωμα χρήσης του διαχειριστικού μας, και μπορούν να αναρτούν απεριόριστες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και προσφορές. Οι επιπλέον προαιρετικές ‘’premium’’ υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία που προανέφερα παρέχονται μέσω μηνιαίας συνδρομής.

O Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Το καλοκαίρι τα outdoor activities και τα extreme sports είναι σίγουρα σε άνθηση. Αλλά τι γίνεται τον χειμώνα και γενικά σε μη τουριστικές περιόδους του έτους, και πως μπορεί να λειτουργήσει τότε μια πλατφόρμα σαν τη δική σας;

Φυσικά σε μη τουριστικές σεζόν η ζήτηση δραστηριοτήτων μειώνεται. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό χειμερινών ταξιδιωτών που επισκέπτεται την χώρα μας ή ταξιδεύει εσωτερικά. Και αυτό είναι ένα μεγάλο challenge που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν προσφέρει μόνο ήλιο και νυχτερινή ζωή.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ευνοούν την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και οφείλουμε να τα αναδείξουμε. Αυτά είναι, η τεράστια βιοποικιλότητα της, η οποία την κατατάσσει σε τρίτη χώρα στον πλανήτη, το ημιορεινό τερέν με τη μεγάλη ακτογραμμή θάλασσας, και τρίτον, ο πλούσιος ζωντανός πολιτισμός της με την ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά.

Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να διευρύνουμε τις τουριστικές σεζόν, να προσελκύσουμε νέες κατηγορίες ταξιδιωτών και να αναδείξουμε τι έχει να προσφέρει η κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Με βάση της καταχωρήσεις που έχετε έως τώρα, ποιες είναι οι πιο περίεργες/ασυνήθιστες δραστηριότητες που φιλοξενείτε στην πλατφόρμα σας;

Κολύμπι με καρχαρία! Όχι αστειεύομαι! Σίγουρα δεν θα βρείτε στην Ελλάδα extreme sports και δραστηριότητες που συναντάς σε άλλες χώρες.

Η Ελλάδα όμως μπορεί να προσφέρει από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες όπως είναι η πεζοπορία και η ποδηλασία ως και λίγο πιο εξεζητημένες για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η διάσχιση της Πίνδου με χιονορακέτες, η αναρρίχηση και η via ferrata στους εντυπωσιακούς βράχους των Μετεώρων, η ανάβαση στον Όλυμπο, πτήση με αερόστατο, fishing trips, πολυήμερες εξορμήσεις με θαλάσσιο καγιάκ και πολλές άλλες.

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα σας;

Ως σήμερα η Unlimited Adrenaline έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο και έχουμε βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε πολλά να πετύχουμε ακόμα.

Βασικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε τις συνεργασίες μας, και να εμπλουτίσουμε το υλικό μας ώστε να βρίσκετε ότι ψάχνετε όπου και βρίσκεστε.

Παράλληλα θέλουμε να αναπτύξουμε το διαχειριστικό σύστημα των συνεργατών με νέες λειτουργίες (channel manager, invoicing, website builder, booking engine etc.), ώστε να βοηθήσουμε στην ψηφιοποίηση του τουρισμού.

Επίσης έχουμε και την ανάπτυξη των εργαλείων που προσφέρουμε στα ξενοδοχεία και καταλύματα (affiliation tools, white labels, widget etc.), και στοχεύουμε στη διασύνδεση όλων αυτών μεταξύ τους.

Τέλος, παίρνοντας εμπειρία και τεχνογνωσία από όλα αυτά, στοχεύουμε να ανοίξουμε και σε νέες αγορές με την ίδια τακτική τοπικής ανάπτυξης, καθώς το feedback που λαμβάνουμε από τους ταξιδιώτες είναι ότι προτιμάνε ένα πλήρως ενημερωμένο τοπικό marketplace παρά μια απρόσωπη πλατφόρμα παγκόσμιας εμβέλειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =