αρχικηVIRALΜήπως τρως αυτές τις κατεψυγμένες τροφές; Μάλλον πρέπει να αλλάξεις γνώμη

Μήπως τρως αυτές τις κατεψυγμένες τροφές; Μάλλον πρέπει να αλλάξεις γνώμη

Είναι πολύ εύκολο και άνετο, το να καταναλώνουμε κατεψυγμένα προϊόντα. Πρόκειται για προϊόντα που γεννήθηκαν για να μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση του να μαγειρεύουμε μετά από ώρες δουλειάς. Όμως τα κατεψυγμένα κρύβουν παγίδες, που σαμποτάρουν την υγιεινή καθημερινή διατροφή. Με στοιχεία από το Love Food βάλαμε στη σειρά τις πιο επικίνδυνες κατεψυγμένες τροφές που θα βρεις στο σούπερμαρκετ σου.

Λουκάνικα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει τα κατεργασμένα κρέατα όπως τα λουκάνικα στις τροφές που περιέχουν καρκινογόνα συστατικά. Αν παρ’ όλα αυτά, θέλεις να ψήσεις λίγα λουκάνικα στο barbecue που κάνεις για τους φίλους σου, είναι προτιμότερο να απευθυνθείς στον χασάπη σου, ώστε αυτό που θα ψωνίσεις να έχει μια φρέσκια, ‘κρεατένια’ γεύση.

Προβρασμένα ζυμαρικά

Μπορεί να σε κάνουν να πιστέψεις ότι κερδίζεις χρόνο, αλλά το να φτιάξεις μόνος σου μια καρμπονάρα α λα ελληνικά ή μια μπολονέζ είναι πανεύκολο και σου χαρίζει εγγυημένα γευστικό αποτέλεσμα. Τα προβρασμένα μακαρόνια συνήθως περιέχουν υψηλές ποσότητες διττανθρακικού νατρίου και λιπαρών και το κυριότερο: είναι ΑΝΟΣΤΑ.

Κοτόπουλο πανέ/ψάρι πανέ

Φοινικέλαιο, τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού, αλλά και πολλά συντηρητικά τύπου Ε, θα συναντήσεις σε ένα γεύμα πανέ με κοτόπουλο ή ψάρι. Το γεγονός ότι είναι πανεύκολο να πανάρεις φέτες ψαριού ή κομμάτια κοτόπουλου και να βγάλεις ένα αξεπέραστο πιάτο, πιστεύω πως το ξέρεις ήδη.

Πίτσες

Είναι εντυπωσιακό το πώς η υψηλή περιεκτικότητα αλατιού σε μια τροφή, μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι πεντανόστιμη. Οι κατεψυγμένες πίτσες περιέχουν αρκετό αλάτι, λιπαρά και κορεσμένα λίπη. Η διάφορα της πίτσας του εμποριού από εκείνη του εστιατορίου στις θερμίδες και στα λιπαρά δεν είναι χαώδης, αλλά είναι σίγουρα υπαρκτή. Ας υπογραμμίσουμε και το γεγονός ότι ως προς την τιμή μιας πίτσας του εμπορίου σε σχέση με μια που μπορείς να παραγγείλεις από το ιταλικό της περιοχής σου, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα.

Burgers/ Veggie burgers

Αλεύρι, μαγιά, σκόνη κρεμμυδιού και ζάχαρη: τα υλικά που θα συναντήσεις σε ένα προϊόν κατεψυγμένου burger. Στα veggie burgers θα βρείς σίγουρα φοινικέλαιο, σιτάρι, κριθάρι, μαγιά, έξτρα ζάχαρη και αλάτι. Πρόκειται για δυο υπέρ – επεξεργασμενες τροφές που καλό θα είναι να λείπουν από το ψυγείο σου. Το να φτιάξεις ένα ζουμερό μπιφτέκι και να το ‘αγκαλιάσεις’ με λαχανικά και φουρνιστό ψωμί, είναι μια απολαυστική μαγειρική διαδικασία, που μπορεί να την εκτελέσει άνετα, ακόμα κι ένα μικρό παιδί.

Πηγή: oneman.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 1 =