αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜήπως ενδιαφέρεσαι; Το Instagram θα αρχίσει να πληρώνει μέσω Instagram Live και IGTV

Μήπως ενδιαφέρεσαι; Το Instagram θα αρχίσει να πληρώνει μέσω Instagram Live και IGTV

Αν είσαι από αυτούς που αναρτούν συχνά περιεχόμενο στο Instagram και έχεις χτίσει ένα κοινό που σε ακολουθεί, τότε σου έχουμε καλά νέα. Το Instagram ξεκινά να κάνει… απευθείας πληρωμές.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, θα πληρώνει τους δημιουργούς μέσω των Instagram Live και του IGTV. Πως θα γίνεται πρακτικά: η εταιρεία θα δίνει τη δυνατότητα στους φανς των δημιουργών αλλά και των επιχειρήσεων να χορηγήσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο μέσα από «badges» στα Instagram Lives. Πρακτικά, τα badges θα είναι εικονίδια καρδιάς που θα εμφανίζονται δίπλα από το όνομα του δημιουργού και το κόστος τους θα είναι λιγότερο από πέντε δολάρια. Προς το παρόν το Instagram δοκιμάζει αυτές τις δύο λειτουργίες σε έναν μικρό αριθμό δημιουργών, πριν από το επίσημο λανσάρισμά τους.

Σε ότι αφορά το IGTV, το 55% τουλάχιστον των εσόδων να πηγαίνει στον δημιουργό και το υπόλοιπο στην πλατφόρμα.

To δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει ως στόχο να ακολουθήσει και να ανταγωνιστεί το παράδειγμα άλλων πλατφορμών όπως το YouTube, το Twitch και το Patreon, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους δημιουργούς να βγάλουν χρήματα. Προς το παρόν οι παραπάνω λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε μια μικρή ομάδα χρηστών, ωστόσο σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες σε όλους.

Φυσικά ένας influencer θα μπορεί να έχει παράλληλα και τα δικά του deals μέσω χορηγιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 20 =