αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜήπως ενδιαφέρεσαι; Σε αυτό το χωριό στην Ιταλία πωλούνται σπίτια προς 1 ευρώ

Μήπως ενδιαφέρεσαι; Σε αυτό το χωριό στην Ιταλία πωλούνται σπίτια προς 1 ευρώ

Αν θες να αγοράσεις ένα ακίνητο, τότε αξίζει να τσεκάρεις την περίπτωση του χωριού Καστιλιόνε ντι Σισίλια, στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα χωριό έχει συρρικνωθεί από 14.000 κατοίκους στις αρχές του 1900 σε μόλις 3.000 σήμερα.

Τι γίνεται τώρα εκεί; Πωλούνται παλιά σπίτια με τιμές που ξεκινούν από το 1 ευρώ. Με στόχο το χωριό να ζωντανέψει ξανά.

Αλλωστε όπως λέει ο δήμαρχος Αντονίνο Καμάρντα που έχει αναλάβει το φιλόδοξο έργο “έχουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά να σώσουμε, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει, αφήνοντας πίσω τους μια σειρά από παλιά, γραφικά σπίτια, πολλά ακόμη που χρονολογούνται από την Αναγέννηση”.

Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αίτνα, κοντά στην κομψή Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας. Σε αυτό το χωριό υπάρχουν περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Περίπου τα μισά είναι κατεστραμμένα και θα διανεμηθούν στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ. Τα υπόλοιπα, σε καλύτερη κατάσταση, θα πουληθούν φθηνά, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Η τιμολόγηση των ακινήτων γίνεται ανάλογα με την κατάστασή τους. “Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη καταχδωρίζοντας κάθε ακίνητο με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Σύμφωνα με τις συνθήκες τους, τα κτήρια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, αρχίζοντας από 1 ευρώ”, λέει ο Καμάρντα.

Εάν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδια ιδιοκτησία, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία.

Όπως σημειώνει ο independent, οι αγοραστές θα έχουν την υποχρέωση να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες στο σπίτι που θα αγοράσουν, εντός 3 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =