αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως είσαι εσύ το πρόβλημα; 4 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ένα τοξικό άτομο

Μήπως είσαι εσύ το πρόβλημα; 4 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ένα τοξικό άτομο

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους τοξικούς ανθρώπους. Αλλά τι γίνεται αν είμαστε εμείς το πρόβλημα; Και κάπως έτσι καταστρέφουμε τις προσωπικές σχέσεις μας. ‘Η δημιουργούμε ένταση στις επαγγελματικές.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ένα τοξικό άτομο. Αν βλέπεις κάποια από αυτά στον εαυτό σου, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

1. Κρίνεις συνεχώς τους άλλους

Το βλέπουμε έντονα στην εποχή μας. Από τις παρέες, το εργασιακό περιβάλλον, έως τα social media. Όλοι έχουν γνώμη… για όλα. Και για όλους. Δεν διστάζουν να κρίνουν κάποιον άλλο, ακόμα κι αν δεν έχουν επίγνωση όλων των δεδομένων. Αν έχεις μια τέτοια συμπεριφορά, είναι πιθανό να απομακρύνεις πολλούς ανθρώπους από κοντά σου. Κανείς δεν θέλει να είναι δίπλα σε κάποιον που τον κρίνει πάντα.

2. Είσαι αλαζονικός

Το δεύτερο σημάδι ότι είσαι τοξικός άνθρωπος είναι η αλαζονία. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί αν έχεις ήδη πετύχει κάποια πράγματα στη ζωή σου. Κρίνεις τους ανθρώπους με βάση αυτά τα standards, και επειδή είναι τόσο αυστηρά, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνονται κατώτεροι. Είναι σαν να έχεις βάλει τον εαυτό σου… σε ένα βάθρο και κοιτάζεις από ψηλά τους ανθρώπους γύρω σου.

3. Τα παίρνεις όλα προσωπικά

Είναι πιθανό κάποιος να σου πει κάτι αρνητικό. Σε μια συζήτηση στη δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή. Αντι να σκέφτεσαι ότι όλες αυτές οι αρνητικές κουβέντες έρχονται κατά πάνω σου, προσπάθησε να το δεις σαν να περνούν από δίπλα σου. Μην παίρνεις προσωπικά ό,τι ακούς. Ο θυμός μπορεί να προκαλέσει κάποιον να πει πράγματα που δεν τα εννοεί.

4. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Επίσης ένα φαινόμενο για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει. Είμαστε όλοι μοναδικοί και μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω μας.  Η σύγκριση είναι… ο κλέφτης της χαράς. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους- αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Βάλε τους δικούς σου στόχους και προσπάθησε να εξελίσσεσαι. Να είσαι λίγο καλύτερος από ότι ήσουν χτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ψυχολογική μέθοδος για να παραμένεις ήρεμος μέσα σε έναν καυγά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 2 =