αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως ήρθε η ώρα να γίνεις αφεντικό; Εδώ είναι 7 σημάδια

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις αφεντικό; Εδώ είναι 7 σημάδια

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις επιχειρηματίας; Υπάρχει σίγουρα κάτι γοητευτικό στο να είσαι το αφεντικό. Από το να κάνεις το όραμά σου πραγματικότητα, μέχρι το να μην έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου κάθε μέρα. Είναι εκεί που έχεις την ελευθερία να κάνεις τις δικές σου επιλογές- και να αναλάβεις την ευθύνη.

Φυσικά αυτό το μονοπάτι δεν είναι για όλους.

Αν η επιχειρηματικότητα είναι συνεχώς μέσα στο μυαλό σου, τότε ίσως να πρέπει να το δοκιμάσεις. Εάν έχετε μια ιδέα για μια επιχείρηση που σας κρατά ξύπνιους τη νύχτα. Εάν είστε πρόθυμοι να ζήσετε και να αναπνεύσετε για τους στόχους σας, συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο διασκεδαστικών tasks. Αν είστε έτοιμοι να δουλέψετε πολύ για να τα καταφέρετε, τότε ναι, ίσως είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Εδώ είναι 7 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να γίνεις αφεντικό. ‘Η έστω να κάνεις την προσπάθεια σου.

Εστιάζεις στον μέλλον

Σίγουρα υπάρχει κάτι που πρέπει να πει κανείς για να ζήσεις αυτή τη στιγμή και να πληρώσεις τους λογαριασμούς. Αλλά οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι μια επένδυση. Δεν επαναπαύονται σε μια «σίγουρη θέση» ή έναν «σίγουρο μισθό». Κοιτούν το μέλλον και εξετάζουν το πως μπορούν να αναπτυχθούν.

Δρας

Ναι, οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν ένα όνειρο ή ένα όραμα. Αλλά… δεν αρκούν μόνο τα όνειρα για να φτάσεις στην επιτυχία. Πρέπει να κάνεις πράξεις. Να είσαι έτοιμος για την «δύσκολη δουλειά». Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι το όνειρο είναι απλώς ένα βήμα της διαδικασίας, και ζουν για να το κάνουν πραγματικότητα. Φτιάχνουν το πλάνο τους και δρουν.

Λύνεις προβλήματα

Όταν χτυπάς σε έναν τοίχο, δεν τα παρατάς. Αλλά προσπαθείς να βρεις έναν τρόπο για να ξεπεράσεις το εμπόδιο. Κάθε φορά που κάτι καταρρέει στη δουλειά, πιάνεις τον εαυτό σου να λέει: «ΟΚ, τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο». Αυτό είναι ένα ακόμα καλό σημάδι εδώ.

Είσαι μόνιμος μαθητής

Επίσης ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου. Μαθαίνουν συνεχώς και εξελίσσονται. Πάντα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις. Στην εποχή μας, έχουμε περισσότερες πηγές στα χέρια μας. Ένα online μάθημα, ένα podcast ή ένα βιβλίο, μπορούν να σε βοηθήσουν. Θυμήσου και το άρθρο: Οι πετυχημένοι άνθρωποι διαβάζουν τα βιβλία με διαφορετικό τρόπο- Μια ειδικός εξηγεί.

Είσαι πρόθυμος να μπεις… σε κάθε ρόλο

Κανένας επιχειρηματίας δεν ξεκινάει με μια πλήρη ομάδα υποστήριξης στην διάθεση του, δηλαδή ανθρώπους στους οποίους θα αναθέσει όλες τις δουλειές (και κυρίως αυτές που δεν θέλει να κάνει ο ίδιος). Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις ένα δικό σου business project, μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις πολλά διαφορετικά tasks. Να είστε έτοιμοι να κάνετε την εξυπηρέτηση πελατών, το σχεδιασμό, τη διαχείριση των social media ή τη συγγραφή περιεχομένου, την έρευνα αγοράς κ.λπ. Με απlά λόγια: Πρέπει να κάνετε ό,τι χρειαστεί.

Δεν φοβάσαι να πάρεις αποφάσεις

Γνωρίζετε πόσος χρόνος είναι κατάλληλος για τη λήψη μιας συγκεκριμένης απόφασης και, στη συνέχεια, μόλις ληφθεί η απόφαση, προχωράτε στο επόμενο πράγμα αντί να αμφισβητείτε την επιλογή σας. Και φυσικά δεν αφήνεις την αναβλητικότητα να κάνει την εμφάνιση της. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις.

Δεν αναζητάς την επικύρωση από άλλους

Αν δεν περιμένεις το «ΟΚ» από τους άλλους για να πραγματοποιήσεις μια ιδέα σου, είναι ένα επίσης σημάδι. Η επικύρωση πρέπει να προέρχεται από μέσα σας. Σταματήστε να ασχολείστε με το τι πιστεύουν οι άλλοι. Είναι δύσκολο να ζεις πάντα στη σκιά των απόψεων και των προσδοκιών των άλλων για σένα. Το έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές στο παρελθόν: Δεν μπορείτε να τους ευχαριστήσετε όλους, οπότε γιατί να ασχοληθείτε; Στο τέλος, είστε εσείς που θα καθορίσετε ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα projects που μπορείς να ξεκινήσεις με (σχεδόν) μηδενικό μπάτζετ και να βγάλεις χρήματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 4 =