αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέχρι να κάνεις αίτηση για executive θέση, το βιογραφικό σου δεν πρέπει να ξεπερνά την 1 σελίδα: Πέντε λάθη που ίσως κάνεις κι εσύ

Μέχρι να κάνεις αίτηση για executive θέση, το βιογραφικό σου δεν πρέπει να ξεπερνά την 1 σελίδα: Πέντε λάθη που ίσως κάνεις κι εσύ

Ναι, πάντα είναι χρήσιμο να αναβαθμίζεις το βιογραφικό σου. Ακόμα κι αν δεν ψάχνεις για εργασία αυτή την στιγμή.

Πριν ξεκινήσεις το «χτίσιμο», αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τα δυνατά σου σημεία, τις αδυναμίες και τους στόχους σου. Λάβε επίσης υπόψη ποιος είναι ο ανταγωνισμός σου και ποιες ιδιαίτερες δεξιότητες έχεις που μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

Μόλις τα σκεφτείς όλα αυτά, ακολουθεί το ίσως πιο δύσκολο βήμα: Να τα βάλεις στο χαρτί. Και σίγουρα πρέπει να αποφύγεις τα λάθη. Ακολουθούν λοιπόν 5 λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις, σύμφωνα με τους συμβούλους από το Γραφείο Καριέρας του Harvard.

1# Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Αν θέλεις μια επαγγελματική θέση, πρέπει να γράφεις σαν επαγγελματίας. Πολύ συχνά οι άνθρωποι αγνοούν τη σημασία της ορθογραφίας και της γραμματικής, επειδή η δουλειά που θέλουν δεν περιλαμβάνει σχετικές εργασίες, όπως επεξεργασία κειμένων. Όμως η ορθογραφία και η γραμματική είναι ”δείκτες” δύο δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για κάθε εργασία: Προσοχή στη λεπτομέρεια και επικοινωνία.

2# Χρήση παθητικής γλώσσας. Τα βιογραφικά που είναι γραμμένα σε παθητική γλώσσα μπορούν να καταλήξουν μια… βαρετή ανάγνωση. Και τα points που παραθέτεις μοιάζουν πιο αδύναμα. Για ισχυρότερο αποτέλεσμα, οι ειδικοί σταδιοδρομίας στο Harvard προτείνουν τη χρήση ενεργητικής φωνής και έντονων λέξεων που υποδηλώνουν «δράση».

3# Ελλειπή ή μη απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Στην κορυφή του βιογραφικού σας θα πρέπει να είναι: Το όνομά σας (με μεγάλα γράμματα και με έντονη γραφή), διεύθυνση (για να ενημερώσετε τον διευθυντή πρόσληψης και να γνωρίζει πού βρίσκεστε), προσωπικό email και αριθμό τηλεφώνου (ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας). Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σκόπιμο να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο ή το portfolio σας. Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς χάσιμο χώρου.

4# Βιογραφικό ανοργάνωτο και δύσκολο στην ανάγνωση. Ένα ασπρόμαυρο βιογραφικό με καθαρές επικεφαλίδες και διαστήματα, θα ξεχωρίζει περισσότερο από ένα πολύχρωμο βιογραφικό με υπερβολική χρήση κουτιών, και γραμμές… προς κάθε κατεύθυνση. Κάντε το βιογραφικό σας ευανάγνωστο. Δεν χρειάζονται πολλές… καλλιτεχνίες.

5# Πολύ μακροσκελές. Εκτός αν υποβάλλετε αίτηση για θέση στελέχους, το βιογραφικό σας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από μια σελίδα (το πολύ δύο σελίδες). Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να παραλήψεις σημαντικά Points που φορούν την προϋπηρεσία ή τις σπουδές σου. Αλλα οκ, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα 95 σεμινάρια που έχεις παρακολουθήσει ή για εκείνη την part time δουλειά που έκανε το καλοκαίρι του 2008 στη Ρόδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − twelve =