αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέσα στο δεύτερο lockdown: Δεκάδες μόνιμα λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης σε Γκάζι, Κολωνάκι και άλλες περιοχές

Μέσα στο δεύτερο lockdown: Δεκάδες μόνιμα λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης σε Γκάζι, Κολωνάκι και άλλες περιοχές

Κλειστή από τις αρχές Νοεμβρίου και με απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να ανοίξει κάποια στιγμή σύντομα, η εστίαση έχει αρχίσει να δέχεται μη αναστρέψιμα πλήγματα, με τα λουκέτα να διαδέχονται πια το ένα το άλλο, ειδικά στην περιοχή της Αττικής.

Πάνω από 40 είναι οι επιχειρήσεις εστίασης που έχουν βάλει λουκέτο μόνο στην περιοχή του Κολωνακίου, στις οδούς Σκουφά, Τσακάλωφ, Βαλαωρίτου και αλλού, περιγράφει στο newsit.gr ο Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Kαι τονίζει: «Είναι όλα τους…φρέσκα λουκέτα, αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας».

Απογοητευτική όμως είναι σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση και στο Γκάζι, όπου τουλάχιστον 10 μαγαζιά έχουν βάλει ενοικιαστήριο και ένα μάλιστα έχει και αναγγελία έξωσης στην πόρτα του.

Όπως λέει ο κ. Καββαθάς: «Στου Ψυρρή επίσης, τα κλειστά μαγαζιά δίνουν την εικόνα ότι οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν εγκαταλείψει. Βλέπεις τους λογαριασμούς στοιβαγμένους κάτω από τις πόρτες. Οι ιδιοκτήτες δεν πηγαίνουν καν στις επιχειρήσεις τους για να δουν αν είναι λειτουργικές».

Τα οριστικά λουκέτα «εξαπλώνονται» και εκτός του κέντρου της Αθήνας, προς τα Βόρεια Προάστια: Κηφισιά, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Νέα Ερυθραία και Νέο Ψυχικό.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άλλες 40 επιχειρήσεις εστίασης έχουν κλείσει, μη αντέχοντας τις οικονομικές επιπτώσεις αυτού του δεύτερου παρατεταμένου για την εστίαση lockdown. Λουκέτα άρχισαν να πέφτουν και στην παλιά πόλη της Ρόδου. Παράλληλα, εκτός από τα λουκέτα άλλες 4 στις 10 ανοιχτές επιχειρήσεις του κλάδου δηλώνουν ότι κινδυνεύουν με κλείσιμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 6 =