αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα ξεπεράσουμε την Apple», λέει ο CEO της Huawei

«Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα ξεπεράσουμε την Apple», λέει ο CEO της Huawei

Πολύ, πολύ ψηλά βάζουν για ακόμα μια φορά τον πήχη, οι άνθρωποι της Huawei. Η εταιρία που τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει μεγάλη ανάπτυξη, φαίνεται ότι στοχεύει στην κορυφή.

«Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θέλουμε να ξεπεράσουμε την Apple» δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Richard Yu, με αφορμή το λανσάρισμα της νέας συσκευής της Huawei, το Mate 9.

Τι σημαίνει ουσιαστικά αυτό; Ότι η εταιρία, που απασχολεί περίπου 170.000 ανθρώπους, σκοπεύει να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση των κατασκευαστών παγκοσμίως. Η Huawei είχε μερίδιο 9% το τελευταίο τρίμηνο (έναντι 7,5% του αντίστοιχου του περασμένου έτους) αποστέλλοντας 33,6 εκατομμύρια συσκευές και διαθέτοντας φυσικά ανοδική πορεία, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της στις δύο πρώτες θέσεις παρουσιάζουν πτώση μεριδίων.

Η Apple στη δεύτερη θέση είχε 12,1% μερίδιο αγοράς (έναντι 13,6% το ίδιο τρίμηνο του ’15) αποστέλλοντας 45,5 εκατ. συσκευές, ενώ στην πρώτη θέση -και με αρκετά μεγάλη διαφορά- παραμένει μεν η Samsung με μερίδιο 20,1% (έναντι 23,7% το ίδιο τρίμηνο του ’15, και αποστολές 75,3 εκατ. συσκευών. Βέβαια η Samsung έχει πλέον να ξεπεράσει και το πρόσφατο φιάσκο με το Note 7, και μένει να δούμε τι πορεία θα έχει στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 10 =