αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μέσα σε 1-2 ημέρες άδειασε ο Πόρος. Φύγαμε χωρίς κανέναν έλεγχο ή σύσταση»: Η μαρτυρία ενός ταξιδιώτη

«Μέσα σε 1-2 ημέρες άδειασε ο Πόρος. Φύγαμε χωρίς κανέναν έλεγχο ή σύσταση»: Η μαρτυρία ενός ταξιδιώτη

Περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί στον Πόρο, μετά τα 30 κρούσματα κορονοιού που εντοπίστηκαν στο νησί. Σύμφωνα όμως με την μαρτυρία ενός ταξιδιώτη που βρέθηκε στο νησί και επέστρεψε σήμερα (8/8) στην Αθήνα, φαίνεται ότι η αποχώρηση της συντριπτική πλειοψηφίας των τουριστών έγινε χωρίς κάποιον έλεγχο ή σύσταση από της κρατικές Αρχές.

«Δεν υπήρξε λοιπόν κανένας έλεγχος. Κανένα κλιμάκιο στο λιμανι είτε του Πόρου, είτε στον Πειραιά. Καμια οδηγία. Καμια σύσταση. Όλοι εμείς λοιπόν γυρίσαμε. Στην Αθηνα, και οπουδήποτε αλλού είναι ο προορισμός του καθενός. Αντιλαμβανεστε φαντάζομαι το μέγεθος της διασποράς όσων άτυχων νοσήσουν. Ακόμη χειρότερα όσων θα είναι ασυμπτωματικοί» λέει ο ταξιδιώτης, μέσα από ποστ που έκανε στο Facebook Group «Ομάδα ενημέρωσης και αλληλοβοήθειας ενάντια στην ασθένεια COVID-19».

Είναι βέβαια γνωστό ότι έγιναν τεστ και σε ακόμα 130 άτομα, μετά τα αρχικά κρούσματα. Μετά από την σχετική ιχνηλάτηση (αναμένονται τα αποτελέσματα).

Ωστόσο η παρακάτω μαρτυρία δημιουργεί ερωτήματα, σχετικά με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν ήδη επιστρέψει στους τόπους διαμονής τους. Όλα αυτά μάλιστα, σε μια φάση μάλιστα που το νησί ήταν σχεδόν sold-out, άρα πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του ταξιδιώτη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =