αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜέσα σε πόση ώρα μπορούν να χακάρουν τον password σου

Μέσα σε πόση ώρα μπορούν να χακάρουν τον password σου

Βλέπουμε συνέχεια έρευνες που λένε ότι αν δεν χρησιμοποιείς δύσκολους προσωπικούς κωδικούς σε πλατφόρμες ή λογαριασμούς, είναι εύκολο για τους χάκερ να τους «σπάσουν». Αλλά πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Συμφωνα με στοιχεία του Security.org βάζοντας ακόμη και ένα μόνο κεφαλαίο γράμμα στον κωδικό μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την ασφάλειά του. Συγκεκριμένα, ένας κωδικός με οχτώ μικρά γράμματα «σπάει» αμέσως, κυριολεκτικά σε ένα δευτερόλεπτο. Ενώ ένας κωδικός με οχτώ γράμματα εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα είναι κεφαλαίο μπορεί να σπάσει σε 22 λεπτά. Πρόκειται για αύξηση της ασφάλειας κατά τουλάχιστον 1.000%, αλλά και πάλι δεν είναι ιδανικό.

https://www.moneyreview.gr/wp-content/uploads/2021/12/password-1.jpg?1638977411937

Το ιδανικό, όπως διαφαίνεται και στο γράφημα της statista είναι να βάλει κανείς κωδικό 12 χαρακτήρων με τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα, ένα νούμερο και ένα σύμβολο, όπως δηλαδή απαιτούν και πολλές ιστοσελίδες για τη δημιουργία λογαριασμού. Με τον «μαγικό» αυτό συνδυασμό, μπορούν και πάλι να σας χακάρουν μεν, αλλά θα χρειαστεί περίπου 34.000 χρόνια.

Γενικά όμως οι κωδικοί με 12 χαρακτήρες δυσκολεύουν τους χάκερς: με 12 μικρά γράμματα, ο κωδικός σπάει σε 3 εβδομάδες, με τουλάχιστον ένα κεφαλαίο σε 300 χρόνια, και με τουλάχιστον ένα κεφαλαίο και ένα νούμερο σε 2.000 χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 3 =