αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέσα σε μια φράση ο Richard Branson παραθέτει την καλύτερη career συμβουλή του. Και είναι «δανεισμένη» από τη μητέρα του

Μέσα σε μια φράση ο Richard Branson παραθέτει την καλύτερη career συμβουλή του. Και είναι «δανεισμένη» από τη μητέρα του

Κάποτε ο Richard Branson ξεκίναγε από το μηδέν τη δική του επιχείρηση. Σήμερα, εκείνο το project έχει εξελιχθεί στον Όμιλο της Virgin. Που περιλαμβάνει πάνω από 400 εταιρίες. Ενώ ο Branson έχει μια περιουσία που φθάνει τα 5 δισ. δολάρια. Είναι επίσης αξιοσημείωτο, ότι έχει χτίσει ένα προφίλ καλού εργοδότη.

Φυσικά η διαδρομή μέχρι την κορυφή δεν ήταν εύκολη. Ο ίδιος ήταν ένα παιδί με δυσλεξία και πέρα από αυτό είχε αρκετές αποτυχίες στο ξεκίνημα του. Μάλιστα, ονόμασε την εταιρία του Virgin, επειδή ως έφηβος δεν είχε καμία πραγματική εμπειρία από επιχειρήσεις.

Ο ίδιος έχει μιλήσει στο παρελθόν, για μια «άγνωστη» ιστορία, από την εποχή που ήταν 5 ετών. Τότε, η μητέρα του, Eve Branson, έκανε ένα τολμηρό πείραμα. Ενώ οι δυο τους γύρναγαν στο σπίτι, μετά από ψώνια, η μητέρα του τον άφησε μόνο στον δρόμο, έτσι ώστε… να βρει ο ίδιος την διαδρομή για να πάει σπίτι. Αυτή απλά του έδωσε κάποιες οδηγίες και έφυγε.

Όπως εξηγεί ο Branson, αυτό ήταν μια δύσκολη δοκιμασία για τον ίδιο. Όμως τον έμαθε να αφήνει πίσω την μεγάλη συστολή του και να ρωτά τους άλλους για οδηγίες. Η δοκιμασία αυτή τον έκανε καλύτερο.

Όταν λοιπόν ο Branson ρωτήθηκε για την καλύτερη career συμβουλή του, είπε μερικά λόγια της μητέρας του: «Ποτέ μην κοιτάζεις πίσω μετανιώνοντας. Προχώρα στο επόμενο βήμα». Είναι αυτό που λέει στους νέους ο διάσημος επιχειρηματίας. Η συμβουλή του δεν έχει να κάνει ούτε με τα χρήματα, ούτε με την ομάδα. Έχει να κάνει με την νοοτροπία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 6 =