αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέσα από αυτά τα 5 βήματα μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου, αντί να αφήνεις το χρόνο να περνά

Μέσα από αυτά τα 5 βήματα μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου, αντί να αφήνεις το χρόνο να περνά

Ζούμε σε μία απρόβλεπτη εποχή. Και πολλοί άνθρωποι καταλήγουν απλά να αφήνουν τον χρόνο να περνά. Χωρίς να κάνουν ενέργειες για να φτάσουν στους στόχους τους. Θεωρούν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για να αλλάξουν την πορεία τους. ‘Η παρασύρονται από τις γνώμες των άλλων και μπαίνουν σε ένα λάθος μονοπάτι, το οποίο δεν τους οδηγεί στον προορισμό που θέλουν.

Και τι μπορείς να κάνεις; Το addicted2success.com παραθέτει 5 βήματα για να αλλάξεις την ζωή σου. Αντί να αφήνεις τον χρόνο να περνά.

1. Ριζοσπαστική Ειλικρίνεια. Το πρώτο κρίσιμο βήμα για να κάνετε το τολμηρό σας άλμα, είναι η ριζική ειλικρίνεια. Αν και ακούγεται απλό, αυτό συχνά ξεχνιέται όταν μιλάμε για προσωπική ανάπτυξη. Γιατί; Διότι η ριζοσπαστική ειλικρίνεια δεν είναι πάντα γλυκιά —και περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της αλήθειας. Κάντε στον εαυτό σας 2 ερωτήσεις: Πώς νιώθετε πραγματικά για το πού βρίσκεστε στη ζωή σήμερα; Τι πραγματικά θέλετε και γιατί; Μόλις ξεκαθαρίσετε αυτά τα δύο — ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε μια ισχυρή δέσμευση.

2. Δέσμευση στο όραμα. Ο λόγος για τον οποίο τόσα πολλά οράματα ξεθωριάζουν και δεν ζωντανεύουν ποτέ, είναι η έλλειψη δέσμευσης. Είναι εύκολο να ενθουσιαστείς στην αρχή, αλλά τι γίνεται όταν τίποτα… δεν λειτουργεί και θέλεις να τα παρατήσεις; Μόλις γίνετε ριζικά ειλικρινείς, μετά πρέπει να αφοσιωθείτε στο όραμά σας. Μην κάνετε λάθος, αυτό δεν θα είναι πάντα διασκεδαστικό και θα θέλετε να τα παρατάτε ξανά και ξανά. Αλλά όταν είστε αφοσιωμένοι στο όραμά σας, βλέπετε τις αντιξοότητες ως δοκιμασία για να δείτε πόσο πολύ το θέλετε πραγματικά.

3. Ανθεκτικότητα. Αυτό είναι συνέχεια του παραπάνω point. Ξέρετε πόσοι πολλοί άνθρωποι κάνουν μεγάλες δηλώσεις και δεν τις ακολουθούν ποτέ; Το 92% των ανθρώπων που βάζουν στόχους στην αρχή μίας χρονιάς, δεν κάνουν τίποτα για να τους πετύχουν. Ο καθένας μπορεί να κάνει μεγάλα όνειρα, αλλά λίγοι είναι πρόθυμοι να κάνουν μεγάλα. Προχώρα, ακόμα και μέσα στις δυσκολίες.

4. Δράσε καθημερινά. Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά. Βάλε σε εφαρμογή το σχέδιο σου. Πολλοί άνθρωποι έχουν «μία καλή ιδέα», αλλά δεν κάνουν τίποτα για να την πραγματοποιήσουν. Στην αρχή μπορεί να νιώθεις ότι δεν κάνεις μεγάλη πρόοδο. Γιορτάστε τις μικρές σας νίκες και θυμηθείτε ότι αυτές θα αθροιστούν και θα σας φτάσουν στη μεγάλη νίκη.

5. Έτοιμος να αρπάξεις τις ευκαιρίες. Οπλισμένοι με τα πρώτα 4 βήματα, βρίσκεστε στο μονοπάτι να κάνετε το άλμα της ζωής σας. Ανήκετε στο 5% που όχι μόνο κάνει μεγάλα όνειρα, αλλά ζωντανεύει αυτά τα όνειρα κάθε μέρα. Τώρα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεις τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Και να είσαι ευέλικτος. Γιατί αν είστε πολύ συγκεντρωμένοι στο «πώς το θέλετε», μπορεί να μην δείτε μια πόρτα ανοιχτή για να φτάσετε εκεί πιο γρήγορα. Εάν το κάνετε σωστά, θα παρατηρήσετε ότι άνθρωποι, μέρη και ευκαιρίες έρχονται στη ζωή σας για να υποστηρίξουν το άλμα σας. Θα εκπλαγείτε και θα αναρωτιέστε πώς ήρθαν σε εσάς όλα αυτά, στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή. Αλλά αυτή είναι η μαγεία όταν δρας και αγκαλιάζεις το άγνωστο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι millennials «αποβιβάζονται» στην Πορτογαλία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =