αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέγα deal: Η Coca Cola εξαγοράζει την Bodyarmor έναντι 5,6 δισ. δολαρίων

Μέγα deal: Η Coca Cola εξαγοράζει την Bodyarmor έναντι 5,6 δισ. δολαρίων

Η Coca-Cola ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχωρά στην εξαγορά για τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας αθλητικών αναψυκτικών Bodyarmor έναντι 5,6 δισ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη  εξαγορά της εταιρείας μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το CNBC.

Σημειώνεται ότι η Coca-Cola είχε αγοράσει μερίδιο 15% στη Bodyarmor το 2018, και είχε γίνει έτσι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία. Εκείνη την εποχή, ο θρύλος του μπάσκετ Kobe Bryant ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία μετά την επένδυση στη Bodyarmor το 2013, μόλις δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η περιουσία της οικογένειας Bryant, από το ποσοστό που είχε επενδύσει, θα αυξηθεί κατά περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια μετά την πώληση, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η συμφωνία για το υπόλοιπο 85% της Bodyarmor δεν είναι εντελώς απροσδόκητη. Η Coca-Cola ανέφερε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο ότι σκόπευε να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο στη Bodyarmor αργότερα φέτος. Η εξαγορά της Bodyarmor βοηθά την Coca-Cola να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην κατηγορία αθλητικών αναψυκτικών, αν και το Gatorade της PepsiCo έχει το ηγετικό μερίδιο στην αγορά με ποσοστό περίπου 70%. Προωθώντας τα αναψυκτικά της ως πιο υγιεινά, η Bodyarmor ξεπέρασε το Powerade της Coca-Cola και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κλάδο.

Πριν από την επιβεβαίωση της συμφωνίας, ο αναλυτής της Credit Suisse, Kaumil Gajrawala, ανέφερε την Παρασκευή ότι αναμένει πως η εξαγορά θα είναι θετική για την Coca-Cola, επικαλούμενος την επωνυμία της Bodyarmor και τη δυνατότητα της εταιρείας να διανείμει τα αναψυκτικά παγκοσμίως, όπως έκανε με το Monster.

Η συμφωνία με τη Bodyarmor αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά της Coca-Cola, ξεπερνώντας την εξαγορά της Costa Coffee το 2018 έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =