αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis προσπάθησε να φύγει από τη χώρα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Μάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis προσπάθησε να φύγει από τη χώρα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Νοvartis συνελήφθη λίγο πριν τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Το εν λόγω πρόσωπο φέρεται ως ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση, πλην όμως τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων, λόγω επιβαρυντικών στοιχείων που προέκυψαν εναντίον του στην εξέλιξη της έρευνας.

Όπως διαβάζουμε στο Protagon.gr, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και είχε καταθέσει δις σχετικά με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Τον τελευταίο καιρό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος πλέον, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και τα ξημερώματα της Δευτέρας συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προπαρασκευαστικές του κινήσεις έγιναν έγκαιρα αντιληπτές και οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ σε βάρος του εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seven =