αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜάλλον δεν θα απολαύσεις ποτέ την ζωή σου, αν δεν αποδεχτείς αυτές τις 7 αλήθειες

Μάλλον δεν θα απολαύσεις ποτέ την ζωή σου, αν δεν αποδεχτείς αυτές τις 7 αλήθειες

Είναι αλήθειες που υπάρχουν γύρω μας. Αλλά πολλές φορές δεν τις βλέπουμε. ‘Η δεν θέλουμε να τις δούμε. Το σημαντικό εδώ: Όσο πιο γρήγορα τις εντοπίσουμε και τις αποδεχτούμε, τόσο το καλύτερο. Έτσι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε χρήσιμα μαθήματα, και να φτάσουμε στην επιτυχία και ευτυχία στη ζωή μας.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις 7 αλήθειες που αν δεν τις αποδεχτείς, μάλλον δεν θα απολαύσεις την ζωή σου.

Οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να συμβάλουν στη συνολική σας ευτυχία, αλλά δεν θα εξαφανίσουν ως δια μαγείας τα προβλήματά σας. Ίσως να είσαι σε μία φάση που να νιώθεις μοναξιά, αλλά τα προβλήματα σου δεν θα λυθούν απλά αν φέρεις κάποιους τυχαίους ανθρώπους δίπλα σου. Είτε στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική σου ζωή. Οι σχέσεις μπορεί να είναι σημαντικές, αλλά πολλοί άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στη συνολική αίσθηση της ευτυχίας σου. Μην ξεχνάς να κοιτάς και τα άλλα κομμάτια της ύπαρξης σου.

Θα μπορούσατε να συναντήσετε το «τέλειο άτομο» για εσάς οπουδήποτε. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα γνωρίσεις τον επόμενο φίλο, συνεργάτη ή την μεγάλη σου αγάπη, επιλέγοντας να περάσεις τη νύχτα σου στο μπαρ με κάποιους φίλους ή βγαίνοντας για ψώνια με τους γονείς σου.’Η πηγαίνοντας σε ένα επαγγελματικό event. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε ανοιχτοί σε νέες επαφές, οπουδήποτε κι αν βρίσκετε.

Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Σταμάτα να το προσπαθείς, καθώς έτσι αποστραγγίζεις όση ενέργεια έχει μείνει μέσα σου. Ακόμα κι αν στοχεύεις να τους ευχαριστήσεις όλους, θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτός είναι μάλλον ένας άπιαστος στόχος. Μην αναλώνεσαι εκεί.

Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος. Κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε γιατί προσπαθείτε τόσο πολύ; Ασε στην άκρη αυτή την ιδέα. Μην ξοδεύετε την ζωή σας προσπαθώντας να είστε τέλειοι και αποδεχτείτε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά. Και φυσικά μην περιμένεις να υπάρξουν οι τέλειες προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις κάτι που θες.

Ο χρόνος είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να πάρεις πίσω. «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett. Ο χρόνος, παρόλο που συχνά δεν του δίνουμε την σημασία που πρέπει, είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μας. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Το να ψάχνεις την ευτυχία… μανιακά, είναι λάθος. Η εμμονή με την ευτυχία έχει ως μόνο αποτέλεσμα μια ζωή μέσα στη μιζέρια και τη θλίψη. Οι σύγχρονες κοινωνίες πιέζουν τους ανθρώπους να ευτυχήσουν με όλους τους λάθος τρόπους. Κυρίως, κυνηγώντας την ευτυχία εκεί που δεν υπάρχει και απορρίπτοντας, προσπερνώντας ή ξεχνώντας όλα τα μικρά πράγματα που κάνουν όμορφη τη ζωή.

Το να παραπονιέσαι για όσα σου συμβαίνουν, είναι χάσιμο χρόνου. Κανένας δεν νοιάζεται πραγματικά για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή σας. Μαντέψτε γιατί. Όλοι υποφέρουμε, όλοι δίνουμε τις μάχες μας, όλοι έχουμε τα θέματα, τα τραύματα, τους φόβους και τις ανασφάλειες μας. Πολύ λίγοι άνθρωποι στην ζωή σας πραγματικά θα νοιαστούν για τα προβλήματα σας οπότε προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Και το σημαντικότερο: Το να παραπονιέσαι για μία κατάσταση, δεν θα αλλάξει την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο άνθρωπος που έχει μια καινούργια ιδέα είναι ένας παράξενος μέχρι η ιδέα να πετύχει»: 9 σοφές φράσεις για το πως έρχονται οι καλές ιδέες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =