αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της στο Ρέντη βάζει η BSH Hellas- Απασχολούσε 250 εργαζομένους

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της στο Ρέντη βάζει η BSH Hellas- Απασχολούσε 250 εργαζομένους

Σε παύση λειτουργίας οδηγείται, το εργοστάσιο της BSH Hellas- πρώην Πίτσος –  στο Ρέντη, ένα από τα αρχαιότερα στην Ελλάδα, που σήμερα απασχολεί 250 εργαζομένους.

Η διοίκηση της πολυεθνικής BSH Gmbh ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου.

Στην επιστολή της αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά στην προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας στην Αθήνα. Ήδη έχει δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αναστολή λειτουργίας. Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “από την 1η Ιανουαρίου 2018, το εργοστάσιο στην Αθήνα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του Ομίλου και ως αποτέλεσμα ο τερματισμός της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας θα είναι αντικειμενικά απαραίτητη.” Η μονάδα έχει εξασφαλίσει μια ακόμη σημαντική παραγγελία (αφορά σε 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch), η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία της μέχρι τα τέλη του 2018 και μετά θα παύσει η λειτουργία της.

Σήμερα το εργοστάσιο παράγει περί τις 210.000 κουζίνες, όπως ανέφεραν στο Capital.gr εργαζόμενοι της εταιρείας. Αριθμός που καθιστά το εργοστάσιο βιώσιμο και την εταιρεία κερδοφόρα, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι. Σε ότι αφορά το πακέτο της εθελουσίας εξόδου που δίνει η εταιρεία στους 250 εργαζόμενους της οι οποίοι απασχολούνται στην παραγωγή (σ.σ. η εταιρεία απασχολεί συνολικά 500 εργαζόμενους), αυτό προβλέπει εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση και την παροχή 4.000 ευρώ για κάθε ένα έτος εργασίας στην εταιρεία. Δηλαδή για έναν εργαζόμενο ο οποίος έχει συμπληρώσει 30 έτη απασχόλησης στην Πίτσος το ποσό θα φθάσει τις 120.000 ευρώ. Σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει ένσημα 18-20 ετών στην επιχείρηση. Επίσης το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσφέρει και έναν χρόνο ασφάλισης στους εργαζόμενους που θα απολυθούν.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες του Capital.gr, οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις της μητρικής εταιρείας εδώ και δύο εβδομάδες μέσω σχετικής επιστολής που τους έχει σταλεί. Εν τω μεταξύ σήμερα Πέμπτη μέλη του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας βρίσκονται στο εξωτερικό όπου πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην ευρωπαϊκή επιτροπή εργαζομένων του ομίλου.

Για τις τελευταίες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν ενημερώσει σχετικά τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σχετική επιστολή, όπως υποστηρίζουν, έχουν στείλει στην Κυβέρνηση εδώ και ένα δίμηνο ενώ σχετικά έχουν ενημερωθεί και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =