αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΛουκέτο σε 400 καταστήματα των Starbucks

Λουκέτο σε 400 καταστήματα των Starbucks

Η Starbucks ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναμένει πως τα λειτουργικά έσοδα του τριμήνου θα μειωθούν έως και 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν για το υπόλοιπο του έτους, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα καταστήματά της στις ΗΠΑ έχουν ανοίξει ξανά μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Η εταιρεία είπε ότι θα κλείσει μόνιμα περίπου 400 καταστήματα στις ΗΠΑ τους επόμενους 18 μήνες και θα μειώσει τα προγραμματισμένα νέα της ανοίγματα νέων καταστημάτων κατά το ήμισυ, δηλαδή σε περίπου 300 φέτος.

Η καθαρή ανάπτυξη νέων καταστημάτων στην Αμερική θα αυξηθεί κατά το οικονομικό έτος 2021, όπως εκτιμά η μεγάλη αλυσίδα καφέ.

Ορισμένα καταστήματα κλείνουν ή μετεγκαθίστανται ως μέρος ενός επιταχυνόμενου σχεδίου για μετάβαση σε περισσότερες τοποθεσίες μόνο για παραλαβή, ανταποκρινόμενες στις προτιμήσεις των πελατών για ταχύτερες, ανέπαφες, παραγγελίες μέσω κινητού και για κοινωνική αποστασιοποίηση εν μέσω της πανδημίας.  Με το ξέσπασμα του COVID-19. έκλεσανα τα καταστήματα εστίασης στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ για εβδομάδες, με αποτέλεσμα τα Starbucks να αναγκαστούν να μετατρέψουν τις καφετέριες τους σε καταστήματα take-away.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =