αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛαζάρου: Γιατί δεν βρίσκουμε προσωπικό

Λαζάρου: Γιατί δεν βρίσκουμε προσωπικό

Το τοπίο στην εστίαση και στον τουρισμό περιέγραψε ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο», Λευτέρης Λαζάρου, κατά τη συμμετοχή του σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Εστιάζοντας στο εργασιακό κομμάτι.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το βασικό πρόβλημα της εστίασης και του τουρισμού σήμερα, είναι ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο έχουν δουλειά μόνο για 5 μήνες και στη συνέχεια υποχρεώνονται σε ανεργία. 

«Το λάθος μας είναι ότι πάμε σε ένα τουριστικό προϊόν που το πουλάμε μόνο 4- 5 μήνες το χρόνο. Δημιουργούμε έτσι εργαζομένους 5μηνου και μετά τους έχουμε στην ανεργία. Κάτι πρέπει να σκεφτεί η πολιτεία για τους χειμερινούς μήνες. Δεν μπορούμε πλέον να λειτουργούμε με 5 μήνες με τουρίστες και δουλειά και 7 μήνες με ανεργία» είπε χαρακτηριστικά ο σεφ.

Παράλληλα σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η εστίαση έμεινε επί μήνες κλειστή, σήμερα «αν βγείτε στην αγορά δεν βρίσκετε εργαζόμενο για να προσλάβετε». Όπως εξήγησε αρκετοί έχουν επαναπαυθεί στην ενίσχυση, ενώ πολλοί περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τους κλειστούς χώρους της εστίασης. 

Ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε και στις δυσκολίες των logistics, που έχουν ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος πρώτων υλών. «Όταν η Ευρώπη εκσυγχρόνιζε τα σιδηροδρομικά για να φέρει την μία πόλη μετά την άλλη και να διευκολύνει την μεταφορά εμπορευμάτων, εμείς πήγαμε ανάποδα. Βγάλαμε τα τρένα και βάλαμε νταλίκες χωρίς να έχουμε τους δρόμους» ανέφερε. 

Τόνισε τέλος πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό στα τουριστικά επαγγέλματα και ζήτησε να ενισχυθούν οι σχετικές δημόσιες σχολές, όπως αυτή στη Ρόδο, που όπως είπε ήταν από τις καλύτερες στον κόσμο και την αφήσαμε να απαξιωθεί. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως χρησιμοποιείται σήμερα το 6οροφο κτίριο των 3 εκατ. ευρώ που αγόρασε ο Mr Jumbo στο Κολωνάκι (ΦΩΤΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =