αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚ. Μητσοτάκης: Ναι, στην 7ημερη λειτουργία, όχι στην 7ημερη εργασία. Στο 20% θα μειωθεί η φορολογία επιχειρήσεων

Κ. Μητσοτάκης: Ναι, στην 7ημερη λειτουργία, όχι στην 7ημερη εργασία. Στο 20% θα μειωθεί η φορολογία επιχειρήσεων

Αρκετά στοιχεία από το πρόγραμμα που σκοπεύει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, αν είναι κυβέρνηση, παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία τους στην Ελευσίνα.

Αναφέρθηκε και στο πολυσηζητημένο θέμα με την 7ημερη εργασία, ξεκαθαρίζοντας: «Ο κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας».

Παράλληλα τόνισε: «Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%. Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές αλλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους».

Και συμπλήρωσε: «Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου. Μίλησε για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους».

Το φορολογικό πακέτο για το οποίο δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη και υποχώρηση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% καθώς διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Ακόμη, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 19 =