αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚύμα φυγής στον Όμιλο του Facebook: Αποχωρεί και ο συνιδρυτής της Oculus

Κύμα φυγής στον Όμιλο του Facebook: Αποχωρεί και ο συνιδρυτής της Oculus

Ένα μήνα μετά την αποχώρηση των συνιδρυτών του Instagram από το Facebook, ο Brendan Iribe επιβεβαίωσε πως εγκαταλείπει επίσης την εταιρία. Πρόκειται για τον πρώην CEO και συνιδρυτή της Oculus, της εταιρίας εικονικής πραγματικότητας την οποία εξαγόρασε το Facebook πριν χρόνια. Η αποχώρηση του Irebe έρχεται μετά από κάποιες αλλαγές στην εταιρία που οδήγησαν στην ακύρωση του Rift 2 headset.

Οι πληροφορίες του TechCrunch αποκαλύπτουν πως την ανάπτυξη του Rift 2 την είχε αναλάβει ο Iribe, αλλά είχε “θεμελιωδώς διαφορετικό όραμα για το μέλλον της Oculus” από την ομάδα του Facebook. Οι διαφορές αυτές μεγάλωναν με το πέρασμα του χρόνου και ο Iribe δεν ενδιαφερόταν για “έναν αγώνα δρόμου προς τον πάτο” όσον αφορά τις επιδόσεις.

Ωστόσο στο τελευταίο αντίο του στο Facebook δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα θέματα και προτίμησε να ακολουθήσει μια πολιτικώς ορθή οδό: «Η επιτυχία της Oculus ήταν δυνατή μόνο λόγω της εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους όσους υπήρξαν μέρος αυτού του υπέροχου ταξιδιού, ειδικά τον Mark που πίστεψε σε αυτήν την ομάδα και στο μέλλον του VR και του AR».

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 1 =