αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚόπηκε το ρεύμα σε 150 χιλιάδες οφειλέτες μέσα σε ένα έτος

Κόπηκε το ρεύμα σε 150 χιλιάδες οφειλέτες μέσα σε ένα έτος

Τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης αποτυπώνουν τα στοιχεία που γνωστοποίησε χθες ο διαχειριστής του συστήματος διανομής ηλεκτρισμού ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή η θυγατρική της ΔΕΗ που μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένη με το έργο της αποκοπής των μετρητών για όσους πελάτες δεν πληρώνουν το λογαριασμό τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αποκάλυψε η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ χθες στη βουλή, ο διαχειριστής δέχθηκε το 2016 συνολικά 320 χιλιάδες εντολές αποκοπής μετρητών από προμηθευτές (ΔΕΗ και άλλες εταιρείες προμήθειας). Οι εντολές αποκοπής αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,3% επί του συνόλου των μετρητών που διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Πόσες εντολές εκτελέστηκαν με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα τους συγκεκριμένους καταναλωτές;

Ο ΔΕΔΔΗΕ στη βουλή δεν έδωσε επίσημα στοιχεία παρά μόνο αναφέρθηκε ότι υπάρχουν αρκετοί πελάτες μόλις δουν τα συνεργεία σπεύδουν και κάνουν διακανονισμό ή αποπληρώνουν τις οφειλές τους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μάλιστα τα συνεργεία εμποδίζονται και χρειάζεται να επανέλθουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ο συνολικός αριθμός των αποκοπών πέρυσι έφτασε τις 150 χιλιάδες μετρητές, που αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των 7.438.000 μετρητών στο δίκτυο διανομής.

Επίσης ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται είναι οι παράνομες επανασυνδέσεις. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ έχουν εντοπιστεί στους ελέγχους που έγιναν 10.616 παράνομες επανασυνδέσεις και ήδη έχουν κατατεθεί 3500 μηνύσεις ενώ συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρθηκε στη βουλή τα συνεργεία που κάνουν τις καταμετρήσεις σε όλα τα ρολόγια τρεις φορές το χρόνο έχουν εκπαιδευτεί ώστε να κάνουν ελέγχους για παράνομες επανασυνδέσεις, ενώ επιπλέον πέρυσι έγιναν 500 χιλιάδες επιπλέον έλεγχοι στο πλαίσιο επισκέψεων των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για άλλες εργασίες (νέες συνδέσεις, αλλαγές κλπ). Τέλος έγιναν και ακόμη 40 χιλιάδες στοχευμένοι έλεγχοι σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ακραίες μεταβολές στην κατανάλωση πελατών.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι ο ΔΕΔΔΗΕ διαχειρίζεται αιτήματα αποκοπών ή ελέγχων για ρευματοκλοπές όχι μόνο από τη μητρική ΔΕΗ αλλά και από άλλους προμηθευτές ρεύματος.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − five =