αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚωνσταντίνος Δασκαλάκης: «Ακολουθήστε αυτό για το οποίο είστε παθιασμένοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: «Ακολουθήστε αυτό για το οποίο είστε παθιασμένοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το πως θα μπορούσαν να βοηθηθούν οι νέοι στην Ελλάδα, αλλά για τα συναισθήματα που έχει για τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, μίλησε ο Κωσταντίνος Δασκαλάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Νέα Κρήτη.

Ο Έλληνας επιστήμονας είναι καθηγητής στο ΜΙΤ και ερευνητής στο Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου. Ο ίδιος εξηγώντας ποιος είναι ο μεγάλος στόχος του, μετά τον Γρίφο του Νας, λέει:

«Σκοπός της ζωής και της έρευνας είναι πως χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά μπορούμε να κατανοήσουμε τον άνθρωπο και να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο οι υπολογιστές να μπορούν να αναπτύξουν αντίστοιχες νοητικές ικανότητες…».

Η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, τα δομικά προβλήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά και η έλλειψη Κέντρου Αριστείας, αποτελούν τροχοπέδη για τους νέους Έλληνες επιστήμονες, που δεν μπορούν να διαπρέψουν στη χώρα τους.

Όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να κυνηγήσουμε και να υπηρετήσουμε αυτό που θέλουμε με πάθος, λέει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, απευθυνόμενος στα νέα παιδιά που τον πολιορκούν σε κάθε εμφάνισή του. «Να ακολουθούνε αυτό για το οποίο είναι παθιασμένα. Ο καθένας μας πρέπει να βρει ποιο είναι το δικό του πάθος» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + twenty =