αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚυκλοφόρησαν φήμες ότι το Snapchat (ή μάλλον Snap) θα μπει στη Wall Street

Κυκλοφόρησαν φήμες ότι το Snapchat (ή μάλλον Snap) θα μπει στη Wall Street

Η δημοφιλής εταιρεία εικονικών μηνυμάτων Snap Inc. γνωστή στο ευρύ κοινό ως Snapchat σχεδιάζει μία αρχική δημόσια εγγραφή (ΙPO) η οποία ενδέχεται να αποτιμά την εταιρεία στα 25 δισ. δολάρια ή παραπάνω, γεγονός που όπως αναφέρει η Wall Street Journal θα αποτελέσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεπούτα εδώ και χρόνια.

H εταιρεία ετοιμάζει τα έγγραφα για την IPO με σκοπό να πωλήσει τις μετοχές το νωρίτερο στα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με επτά πηγές με γνώση του ζητήματος που επικαλείται η WSJ. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η εταιρεία ηλικίας μόλις 4 ετών με έδρα την Καλιφόρνια, θα προβεί στην πώληση μεριδίου της εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος ή το ποια μπορεί να είναι η αποτίμηση της.

Αν η Snap προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που εισέρχεται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ από το 2014, όταν έκανε το ντεμπούτο της η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba με αποτίμηση στα 168 δισ. δολάρια. Όπως σημειώνει το Capital.gr, επίσης η Snap θα γίνει η πρώτη εταιρεία από μία μικρή ομάδα υψηλά αποτιμημένων εταιρειών που παρακολουθούνται στενά και έχουν στήριξη από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) που θα δοκιμάσει τις χρηματαγορές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + fifteen =