αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚρυπτονομίσματα: Αίτηση πτώχευσης καταθέτει ο δανειστής Celsius

Κρυπτονομίσματα: Αίτηση πτώχευσης καταθέτει ο δανειστής Celsius

Τη διαδικασία υποβολής αίτησης για προστασία από πτώχευση, στο πλαίσιο του Chapter 11, ξεκίνησε ο δανειστής κρυπτονομισμάτων Celsius, μετά από έναν μήνα κλυδωνισμών, σε μια εξέλιξη που αποτελεί το τελευταίο πλήγμα για τον ταλανιζόμενο κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε την Τετάρτη, η Celsius σημειώνει ότι θα προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές της μέσω της αναδιάρθρωσής της με τρόπο “που μεγιστοποιεί την αξία για όλους τους μετόχους”. Η Celsius πρόσθεσε ότι διαθέτει ρευστότητα ύψους 167 εκατ. δολαρίων για να υποστηρίξει τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της στο μεσοδιάστημα.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, το CNBC επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος που ζήτηση όμως να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε ότι οι δικηγόροι της εταιρείας έχουν ξεκινήσει να ενημερώνουν τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την εξέλιξη αυτή.

“Αυτή είναι η σωστή απόφαση για την κοινότητα και την εταιρεία μας”, ανέφερε από την πλευρά του ο Alex Mashinsky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Celsius σε ανακοίνωσή του. “Είμαι βέβαιος ότι αν κοιτάξουμε την ιστορία της Celsius, θα δούμε ότι αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή, όπου η δράση με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση υπηρετεί την κοινότητα και ενισχύει το μέλλον της εταιρείας”.

Η εταιρεία με έδρα το Χόμποκεν του Νιου Τζέρσι ξεκίνησε να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα πριν από έναν μήνα, μετά το “πάγωμα” των λογαριασμών πελατών της, εξέλιξη που απέδωσε στις “ακραίες συνθήκες της αγοράς”.

Η εταιρεία έχει περισσότερους από 100.000 πιστωτές, στους οποίους θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται τόσο πελάτες όσο και αντισυμβαλλόμενοι δανειστές, σύμφωνα με το έγγραφο πτώχευσης. Η μεγαλύτερη ακάλυπτη απαίτησή της ανέρχεται σε 81 εκατ. δολάρια από το Pharos Fund που εδρεύει στα νησιά Κέιμαν. Στην αίτηση πτώχευσης αναφέρεται επίσης ως πιστωτής η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Sam Bankman-Fried, ιδρυτή των FTX και Alameda Research, με ακάλυπτο δάνειο 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση για τη Celsius αποτελεί την τελευταία υψηλού προφίλ χρεοκοπία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, που βρίσκεται εν μέσω “καταιγίδας”.

Υπενθυμίζεται ότι η Voyager κατέθεσε επίσης αίτηση πτώχευσης την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέχεια των ζημιών που υπέστη λόγω της έκθεσή της στο ανενεργό πλέον hedge fund Three Arrows Capital. Επίσης, πτωχευτικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης “πάγωσε” αυτήν την εβδομάδα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της Three Arrows Capital, η οποία έχει τεθεί πλέον σε διαδικασία εκκαθάρισης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =