αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚουκάκι: Η περιοχή στην οποία τα σπίτια 150 τ.μ. ενοικιάζονται προς 3.000 ευρώ το μήνα

Κουκάκι: Η περιοχή στην οποία τα σπίτια 150 τ.μ. ενοικιάζονται προς 3.000 ευρώ το μήνα

Το «φαινόμενο Airbnb» που έχει εκτινάξει, πάντα σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, τις τιμές πώλησης αλλά και ενοικίασης στο Κουκάκι επεκτείνεται. Πλέον αγγίζει όχι μόνο τα μικρά διαμερίσματα που θεωρούνται ιδανικά για τουριστική χρήση αλλά και τα μεγαλύτερα επιφάνειας άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων.

Μέχρι σήμερα στις ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων εμφανιζόντουσαν αγγελίες για πολύ μικρά διαμερίσματα σε… εξωφρενικές για την εποχή τιμές. Ενδεικτικά: Διαμέρισμα 31 τμ νοικιάζεται προς 1.050 ευρώ τον μήνα, διαμέρισμα 85 τμ προς 1.800 ευρώ τον μήνα, και ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 23 τμ προς 400 ευρώ τον μήνα.

Πλέον ακόμη και τα μεγαλύτερα διαμερίσματα, έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία. Οι ιδιοκτήτες τους τα ανακαινίζουν, τα επιπλώνουν και τα νοικιάζουν με τιμές που δεν πέφτουν κάτω από τα 20 ευρώ το τετραγωνικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αγγελία για διαμέρισμα 150 τμ στο Κουκάκι σε κοντινή απόσταση από το μετρό που νοικιάζεται προς 3.000 ευρώ τον μήνα.

Προφανώς οι εν λόγω αγγελίες δεν απευθύνονται στον μέσο Έλληνα που ψάχνει να νοικιάσει για ιδιοκατοίκηση, αλλά σε όσους ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για αξιοποίηση μέσω πλατφόρμων όπως η Airbnb. Δεν είναι τυχαίο πως τα διαμερίσματα με το υψηλότερο ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους και πλήρως επιπλωμένα. Είναι, δηλαδή, ιδανικά για αξιοποίηση στο Airbnb.

Η εγγύτητα στην Ακρόπολη και το ιστορικό κέντρο αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει αναδείξει την περιοχή Κουκάκι – Μακρυγιάννη σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Αθήνας για τους τουρίστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Airbnb. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα διαθέσιμα προς ενοικίαση διαμερίσματα να μειώνονται συνεχώς αλλά και οι τιμές σε αυτά που βγαίνουν προς ενοικίαση να είναι δυσθεώρητα υψηλές.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =